24.1.13

HTC potvrdio Windows Phone 7.8 za HTC Mozart

HTC_Mozart_08.jpg87b6b393-24bd-4cef-a222-bf27a218c605Large

HTC kompanija je potvrdila da ce telefoni prve generacije Windows Phone-a dobiti Windows Phoine 7.8 nadogradnju. Za sad su potvrdili samo za Mozart i pitamo se gdje su modeli poput Titan, HTC Titan i HTC Titan II koji su izasli mnogo kasnije i za njih se jos nista ne zna sigurno. Ali sada imamo iz HTC-a direktno odgovor da ce i oni pustiti 7.8 nadogradnju. Datum izlaska je izgleda malo kasnije nego kod Nokia uredaja, i bit ce kraj februara - pocetak marta. To neki od vas nece moci docekati pa preporucujemo da uzmete u obzir neki custom ROM sa 7.8 ili ipak nadogradnju metodom .cab slanja na telefon.

Moguce je interpretirati ovu izjavu svkako, pa mozemo je protumaciti i tako da ce svi HTC uredaji dobiti nadogradnju, ne postoji razlog zasto ne.

izvor: Windows-Phone.pl

4 komentara :

  1. Pozdrav i sve cestitke za aplikaciju i blog, zanima me da li si upoznat da li ce samsung omnia 7 dobiti update na 7.8, jer na mom nemam cak ni tango update

    ReplyDelete
  2. Samsung jos nista nije izjavio konkretno i da se moze vjerovati. ali za sad stvari stoje ovako da ce Nokia lumia 900 dobiti prva 7.8 i to 30. januara. nakon tog datuma svi Nokia teleofni ce dobiti jer se Nokia bori za vlast u Windows Phone. Ako ostali ne dobiju odma, ja sam dobio vijest da ce dobiti krajem februara - pocetkom marta. Medutim ovdje na stranici cemo objaviti metodu kako se moze i bez Zune uraditi nadogradnja, samo se mora pazljivo pratiti upustvo i sve ce raditi kako treba. i to ce svi moci uraditi. a dalje informacije cemo objaviti kada bude vrijeme za to, moramo sacekati prve fajlove da stignu preko Zune, da ih uhvatimo i tako ih mozemo vama svima pruziti.

    ReplyDelete
  3. Dragan Jovanovic26 January, 2013

    Zahvaljujem na informacijama, jer na netu sam uspeo samo za Samsung omnia W nacxi da ce biti update-a, brine me to i sto nemam Tango update, no, jos jednom zahvaljujem i jos jednom sve pohvale na entuzijazmu za sve ovo, samo nastavi pozdrav i redovno pratim ovaj blog 9aplikaciju)

    ReplyDelete
  4. Hvala vama sto pratite! :) a ako ste uzeli telefon na ugovor kod nekog provajdera onda me ne bi cudilo da nemate Tango jos. To je opstepoznato ponasanje mobilni operatera prema njihovim korisnicima. Ali sa Windows Phone 8 se stvari malo mijenjaju na bolje. Nadamo se uz njih i za WP 7 :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar