10.12.12

WP7 Novosti Forum

forum
Nakon zelje par nasih citalaca evo izvrsenje po zadatku. Napravili smo forum za nasu stranicu, toliko ima tema o kojima se moze pricati a ne mogu se u komentarima razvlaciti na duzinu, pa smo odlucili uvesti forum u kojem ce te moci naci sve moguce informacije o WP7 i WP8.

Razmisljamo i o promjeni imena bloga na WP Novosti, bez sedmice. Za to ima jedan veoma snazan razlog a to je da se ne ogranicavamo samo na WP7 nego da obuhvatimo i WP8 uredaje i aplikacije. I jos jedan razlog jeste da korisnici sa WP8 uredajima vec koriste nasu aplikaciju, dolaze redovno na stranicu i kako vidim ima ih vise, neki od njih koriste HTC 8X, neki Nokia Lumia 820 i 920. Vremenom ce ljudi prelaziti na WP8 tako ce i stranica napredovati i ne bi trebao po nama nositi ime samo za jedan operativni sistem.

Razmisljali smo malo i o financiranju stranice radi kupnje domene,  trenutno imamo taj novac ali bi zeljeli kroz manje reklame koje se nadam vama nece smetati, zaraditi dovoljno da mozemo prosirivati usluge koje ne mozemo sami pruziti. Mozda ste primjetili ponekad na stranici da sa strane ima prazno bijelo polje, tu bi uskoro trebale se pojavljivati reklame, uglavnom ce biti vezane za tehniku, nece nista biti kontra. Danas cemo jos dodati link do foruma gore u navigaciju, a umjesto toga cemo ukloniti kategoriju "smjesno" jer smo primjetili da ima najmanje posjeta, a i najmanje clanaka.

Forum ce biti opsiran, za pocetak jos nije ali to ce svaki od vas pridonijeti da bude opsiran. Svako ko zeli nesto znati ili pisati o WP7, WP8 neka se prijavi na Forumu. Forum za sad izgleda tako kako izgleda, prilagodili smo malo boje samo stranici, a uskoro se nadam da cemo napraviti malo vise metro stil da se uskladuje sa stranicom. I kada napravimo domenu onda ce to sve biti pod jednim krovom i jednom domenom.

Na fourmu imate mogucnost odabira jezika, trenutno ima hrvatski, srpski, njemacki i engleski. Ako neko zeli jos neki jezik dodat cu. Nazalost PHPBB3 forumi ne posjeduju bosanski jezik a ja od posla ne stizem sve sto zelim da uradim tako da i prevod za forum necu moci uraditi trenutno. Pored toga prevodim vec WP7 operativni sistem, a nije bas tako lako, uglavnom sam mislio da ce ici brze.
Nadam se da ce te se u sto vecem broju odazvati na prijavu u forum i samim tim pridonijeti jacanju Windows Phone zajednice na Balkanu. I nadam se da ce te postovati osnovna pravila foruma jer zelimo biti dobra zajednica za Windows Phone operativni sistem. Uglavnom svako ko bude smetao u radu foruma ili stranice bit ce izbrisan i pristup mu zabranjen. I jos nesto za kraj, uskoro cemo pustiti novu nadogradnju za aplikaciju u kojoj ce biti link do foruma umjesto "smjesno" kategorije i bit ce ziva plocica na kojoj ce pisati zadnji clanak za sad, dok ne napravimo da skida clanke u pozadini i uz to vam salje obavijesti. Uglavnom sve u svoje vrijeme.
link do foruma: Forum

1 komentara :

  1. zaboravio sam samo sitnicu napraviti a to je ovu sliku za forumu gore u navigaciji prilagoditi velicinama zaslona. to cu rjesiti veceras jos.

    ReplyDelete

Ostavite komentar