7.12.12

Nova Nokia Lumia 620

nokia lumia 620 official render 2
Za ovu godinu Nokia ima jos jedan novi uredaj za nas, prati semu brojeva serije Windows Phone 7 uredaja i tako nakon 610 dolazi i 620 sa Windows Phone 8 operativnim sistemom.

Specifikacija ovog telefona je malo niza tako je i napravljen da bi bio prihvacen na trzistima poput naseg na Balkanu i Azije. Naime ovaj telefon posjeduje kao sto smo napisali WP8 OS, 1Ghz dvojezgreni Snapdragon S4 procesor, zaslon od 3.8" (velicina kao prva generacija wp7 uredaj HTC 7 Pro) ali ovaj zaslon posjeduje Clear Black filter koji nudi najbolju crnu boju na telefonima, razlika se primjeti kad se uporedi sa konkurentima.

Nazalost zaslon je samo 800x480px kao i svi wp7 uredaji. Nokia Lumia 620 posjeduje 5 MPx kameru iza, a naprijed za video pozive VGA kamera. Naravno iza posjeduje i LED blic. Osim toga ima 512MB RAM-a, NFC, Bluetooth 3.0, 1300mAh bateriju koja ce lagano izdrzati dva do tri dana, i cak nakon godinu dana koristenja ce drzati vise od jednog dana! Jedna mala mana jeste sto telefon posjeduje samo 8GB memorije interne, ali ima mogucnost da je prosiri sa microSD karticom.


Ako se cudite malo o bojama telefona, uzivo ce te primjetiti da su mnogo ljepsi nego ovako na slikama, ovo sto vama izgleda kao dvije boje, a posebno se vidi na zelenom telefon jeste u stvari bezbojni sloj plastike preko prvog slova boje, i kako svijetlost prolazi sa strana telefon ce malo prebijati tu svijetlost izmedu prvog sloja unutar i ovog bezbojnog i providnog sloja. Nokia s tim je zeljela nesto novo uraditi i pozati da jos uvijek imaju ideja.
nokia lumia 620 official render 1

Cijena ovog uredaja ce biti $249 (191.79 €) tek kad izade na trziste, i ako to preracunamo na nase trziste i novce, onda je ovo telefon koji ce se veoma dobro prodavati. Uprkos svim manjim specifikacijama ovaj telefon ipak radi na Windows Phone 8 operativnom sistemu, to ne smijemo zaboraviti pri bilo kakvoj ocijeni. Za kraj preostaje samo reci da se ovaj telefon pojavljuje u januaru u Europi po cijeni od 191€.
nokia lumia 620 official render 3izvor: Nokia Press

1 komentara :

  1. Da li neko zna kada ce gdr3 i lumia black update za lumiu 620? Svi ostali nokia modeli su dobili nadogradnju,a zasto se samo za ovaj model kasni?

    ReplyDelete

Ostavite komentar