13.12.12

Windows Phone 7.8 se pojavio za sve Nokia uredaje

windows-phone-7.8

Windows Phone 7.8 nadogradnja se pojavila u programu Navifirm od Nokije. S tim programom ako pogledate ima li novih firmvera za Nokia Lumia 510, 610, 710, 800 i 900 onda ce te vidjeti najnoviju verziju, a to je 7.8. Mozete je skinuti i flesirati. Ali vjerovatno je Nokia ugradila mehanizam sa spreci dalje flesiranje custom ROM-ova. Tako da ko je od vas sad na custom ROM-u vjerovatno nece moci poslije flesiranja ove nadogradnje vise flesirati dok se ne nade neki alternativni nacin. U programu Navifirm ce te naci upute za flesiranje. Ovaj ROM koji su postavili vec na servere ce biti svakako pusten uskoro pa ako malo sacekate onda ce preko Zune se pojaviti obavijest o nadogradnji, ako ne zelite cekati mozete odma skinuti i flesirati.
Uzmite u obzir da je ovo flesiranje novog ROM-a i nije samo neka nadogradnja kao preko Zune. Ovom metodom izgubit ce te sve podatke na telefonu. I morate i rucno opet postavljati kao da ste kupili tek telefon.
Ko od vas flesira ovaj ROM, neka nas obavijesti u komentarima ispod ili na forumu o detaljima, zanima nas jeli u toj nadogradnji imaju bluetooth transfer podataka i druge funckije koje su specificne za Nokia uredaje.

izvor: Winp.cn

7 komentara :

  1. Ja sam instalirao windows phono 7.8 za lumia 800 preko Nokia Care Suite i sve super radi... Ima i bluetooth share, super je za sada :)))

    ReplyDelete
  2. Hi!molim te da opises cjeli postupak!Hvala

    ReplyDelete
  3. bil se mozda uclanili u forum i opisali postupak kratko sa slikama u programu? Pa cemo taj clanak objaviti ovdje na stranici? Jer postoji zelja mnogo citaoca za tom metodom. I opisati razlike preko Nokia Care Suite i Navifirm. Ili obje opisati u zasebne teme. Forum je otvoren prije sedam dana i nema jos mnogo clanova a zelimo tu voditi diskusije oko svega, a ova tema oko flesiranja je zanimljiva. a imas zasebni pod forum za za nokia luia 800 pa onda flesiranje ... Tu mozes napisati postove.

    ReplyDelete
  4. Vazi sad cu da objasnim na forumu....

    ReplyDelete
  5. Ne mogu nikako da se registrujem na forum :S....

    ReplyDelete
  6. Registrovao sam se Jorda92 pisem uskoro na forumu

    ReplyDelete
  7. Hvala sto si onako lijepo sve opisao, sad cemo napisati clanak o tome

    ReplyDelete

Ostavite komentar