7.12.12

Windows Phone Backup za sve otkljucane telefone i custom ROM-ove

Ova tema ce odgovarati svakome ko ima custom ROM i zeli napraviti backup sistema i ako ga zeli "preseliti" na drugi ROM. Do sad to nije bilo moguce ali ekipa sa xda-developers (posebno ultrashot) je to uradila mogucim. Ko god sada ima Windows Phone 7 i zeli snimiti trenutno stanje na telefonu, bilo to kontakti, sms, mms, kalendar, dokumenti, Bing mape, dodatci i prevod tastature, Wifi mreze, alarmi, brojcanik fotografija (ovo posebno je nerviralo do sad, resetujete telefon i kada napravite prvu fotografiju ona se zove imenom koje vec postoji u vasem folderu gdje su slike, ovaj segment backup-a ce snimiti taj broj i nakon flesiranja novog ROM-a broj se nastavlja gdje je stalo na proslom!), vrijeme zakljucavanja zaslona i sto je najvaznije sve aplikacije!

Ako vas sve ili nesto od ovog zanima citajte dalje. Ovaj mali ali veoma korisni program je stvoren da radi i sve sto vam treba jeste Zune za konekciju izmedu telefona i racunara, Windows Mobile Device Center, Windows Phone SDK (ili mini SDK) i otkljucan telefon sa custom ROM-om ili bilo kojim drugim koji ce se spojiti tako da ga program prepoznaje. Nakon toga pokrenete Backup i nakon zavrsetka mozete flesirati drugi ROM i s ovim istim programom mozete onda vratiti svoj Backup i imat ce te osjecaj kao da koristite taj novi rom mjesecima. Evo i link do download-a WP Backup.
Moram napomenuti da ne preuzimam nikakvu odgovornost na sebe niti to radi ultrashot ako nesto ne radi ili ako vam podatci na kraju ipak ne mogu se snimiti na novi ROM.
Screenshot (4)Screenshot (3)

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar