27.12.12

Facebook aplikacija dobila novu nadogradnju i dobila funkcije za WP 7.8


Screen Capture (17)Screen Capture (19)

Facebook aplikacija se nakon dugo vremena nadogradila na noviju verziju. Sada je izasla nova verzija 2.8.0 koja ima sposobnosti za Windows Phone 7.8, imate mogucnost odabira najvece zive plocice. Na pozadini te zive plocice se pokazivati vasu zadnju obavijest (tekst), i poslije toga sliku koju koristite iza profilne slike (ona siroka slika). Osim toga ima sposobnost srednje zive plocice i male, srednja takode pokazuje zadnju objavu na Facebook-u koju ste objavili.

Osim ove funkcionalnosti ne osjeti se neka jaka promjena unutar aplikacije, vjerovatno je cak sve isto. Tako ostaju jos uvijek greske koje su i bile do sad. A jedna od njih je da linkovi i slike nisu vidljivi u porukama, tako kad dobijete link ili sliku od nekoga i pregledate to sa aplikacijom necete vidjeti ni link ni sliku. To je greska koju sam javio programerima cak licno i rekli su da ce popraviti ali izgleda nisu bili u stanju da poprave. Primjetili smo novost i oko logotipa, sad ona svjetlija plava boja ispod "f" slova nije negdje na sredini zive plocice nego je na dnu i izgleda mnogo vise "Metro" nego prosli logotip.
Sve u svemu Microsoft se ipak potrudio oko WP 7.8 a i oko aplikacije Facebook jer su oni programeri te aplikacije a ne Facebook licno. Mozemo se ipak nadati da ce aplikacija postati jos bolja, osim ovog ovo nam pokazuje d aMicrosoft planira i dalji razvoj svih aplikacija vaznih za WP 7.8 (7.5)

Facebook za Windows Phone Facebook
od: Microsoft Corporation
Verzija: 2.8.0.0
Cijena: Besplatno


Store Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar