17.11.12

Veoma dobra vijest za Windows Phone 7.8

windows phone 7

Mi smo ovih dana se fokusirali bas na Windows Phone 7.8 jer vidimo da nasi citaoci se najvise zanimaju za 7.8 nadogradnju o kojoj smo toliko pisali. Cak se vise zanimaju nego za bilo koju drugu temu vezanu za Windows Phone 8!

Danas vam donosim jos jednu lijepu novost, Nokia i Microsoft su zajedno odrzali dogadaj za programere u Singapuru, tema je bila WP8. Na tom dogadaju su im rekli oficijelno ovo -
"Windows Phone 7.8 je ove sedmice dostigao RTM, i mozete ocekivati nadogradnju u slijedecih par dana do najdalje sedmicu dvije, ali sigurno necete cekati do 2013. godine!"
(za one koji nisu upuceni RTM znaci Ready To Manufacture, a to na nas znaci spremno za proizvodnju, u ovom slucaju za nadogradnju!)
Potvrdeno je i da Internet Explorer nece biti verzija 10 kao kod Windows Phone 8 uredaja, jer je verzija deset ovisna o nekim hardverskim stvarima koje nemaju WP7 uredaji. Preostaje nam samo jos cekati koji dan.

Na xda developers jos nema nista ni blizu novog o ovoj nadogradnji, tako da cim nesto bude oni ce prvi znati i imati odredene .cab fajlove sa kojima mozete i vi sebi instalirati 7.8 nadogradnju.

3 komentara :

  1. Lijepa vijest da zapocne Nedjelju :)

    ReplyDelete
  2. bilo bi lijepo da danas puste nadogradnju :) ali imam nekako pozitivan osjecaj da ce nas iznenaditi (pozitivno)

    ReplyDelete
  3. Danas tesko al uskoro, nadam se!

    ReplyDelete

Ostavite komentar