27.11.12

Microsoft popravio kvar sa vec kupljenim aplikacijama i njihovim reinstaliranjem

windowsphone screenshot

Nedavno smo pisali o kvaru na aplikacijskom sistemu u Microsoft-u koji se tice Windows Phone operativnog sistema. WP7 kao i WP8. Aplikacije koje su bile kupljene i u jednom trenutku kad ste ih izbrisali ili promjenili telefon a koristite istu email adresu da prijavite svoj Windows Phone nisu se mogle vise instalirati jer je izbacivalo gresku da je uopste niste ni kupili! Ja i mnogo drugih korisnika smo kontaktirali Microsoft i rekli su nam da je ovako moralo biti, ne direktno moralo ali ovo je bilo manje zlo nego sto je moglo se desiti.

Kazu da se moglo desiti veca greska i da bi bile izbrisane aplikacije sve i zapisi njihovi u svakom Microsoft profilu, Microsoft je sprijecio to i nije se desilo. Sada se aplikacije mogu opet reinstalirati bez problema, besplatne aplikacije su se svakako mogle instalirati bez problema ali placene ne, sada je sve ok.

Pored popravke sistema primjetili smo i mala poboljsanja, kada kliknete sada na "reinstall" da vam reinstalira aplikaciju iz web pretrazivaca direktno, pise ispod "kontaktira telefon" i uskoro nakon toga instalacija na telefonu sama pocinje. Ta opcija jeste bila i prije ali je bilo mukotrpno, za jednu aplikaciju da bi reinstalirali trebali ste kliknuti reinstall pa se otvori novi prozor u kojem morate kvakicu pritisnuti, pa onda download pa to traje i traje... Medutim sad je pojednostavljeno puno i traje samo par sekundi. Tako kad zelite reinstalirati sve vase aplikacije necete trebati duze od 10-15 minuta jer mozete kliknuti vise istovremeno.
Zamislite samo novcanu stetu koju bi prouzrokovalo ovo i koju bi mrlju dobio Microsoft da nisu popravili ovu gresku, u prosjeku Windows Phone korisnici daju najvise novca od svih operativnih sistema za aplikacije. Tako ima proracun da prosjecno korisnik potrosi oko $60 (ipak je to 89KM).

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar