27.9.13

Windows Phone i Windows 8 Store ce se ujediniti u jedan!

Windows Phone   Windows

Lijepa vijest stize danas iz Microsoft-a, naime Windows Phone 8 i Windows 8 Store ce se ujediniti u jedan te isti! Bas kao sto Apple koristi sirom svojih iPad-a i iPhone-a. I to je jedna velika prednost koju ima sada Apple nad Microsoft-om. Mi smo odavno spominjali ovo da ce se desiti, samo nije bilo jasno ni kako ni kada. Kada je pocetkom izlaska Windows Phone 8 i Windows 8 uredaja bilo jasno da i nije tako jednostavno ujediniti Desktop, tablet i telefonski operativni sistem u jedan.

Vidjeli smo vremenom da se priblizavaju jedan drugom ali jos du daleko sto se tice aplikacija, Microsoft sada zeli ujediniti oba Store-a kako bi omogucio bolje koristenje za korisnike. Jedno pitanje samo postoji nakon ove vijesti, na koji nacin ce biti kompatabilne aplikacije, hoce li one sa WP8 uredaja moci na Windows 8 a obrnuto ne, ili ce Microsoft ipak omoguciti da se sve aplikacije mogu koristiti na svim uredajima bez obzira jeli to telefon, tablet ili desktop.

Do ove vijesti je doslo kada je sazvan “interni” sastanak u Microsoftu u kojem su prisustvovali hiljade Microsoft-ovih radnika, vjerovatno preko video linka. U tom mitingu je izgleda bila ovo vazna tema i procurila je u javnost.

Ostali smo vam duzni datum kada je ovo za ocekivati, nije uglavnom uskoro, za ocekivati je potpuno ujedinjenje ua jesen 2014. Ipak do jesena 2014. moze se dosta toga ujediniti za Windows Phone 8 i Windows 8 korisnike jer je ovo veliki korak da se desi za jedan dan.

izvor: The Verge

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar