16.9.13

Nove funkcije iz GDR3 procurile

Par dana nakon sto se pojavljuju redovno nove slike o GDR3 nadogradnji imamo novih informacija za vas. Sve izgleda tako da Microsoft i Nokia testiraju uveliko GDR3 na svim mogucim telefonima dosadasnjim, tako se GDR3 nasao na Lumia 520, ali i Lumia 920. Uz GDR3 ima i Nokijina poboljsanja koja ce se zvati “Lumia Bittersweet shimmer”, to je nasljednik “Amber” nadogradnje o kojoj smo pisali u zadnje vrijeme ikoja bi trebala biti vec dostupna za sve uredaje i koja je donijela neke nove funkcije koje su bile pozeljne.
Bitersweet shimmer donosi neke novosti, kako izgleda postoji i mogucnost da ce novi Start zaslon koji je procurio na Lumia 1520 doci i na dosadasnje uredaje, ali isto tako mogu ove fotografije biti lazne. Pogledajte ispod na slici koju su objavili na WinPhoneViet navodno je Lumia 920 sa GDR3 ili cak jos naprednije od GDR3.

9757722515_dfb92237e8_z

Jedini razlog zasto mi ne vjerujemo u ovu sliku iznad jeste razmak izmedu zivih plocica, znatno je manji nego i na lumia 1520, a i na dosadasnjim uredajima, uporedite sami. Osim toga ikona Internet Explorera nije iste velicine, a ne vidimo razlog zasto bi se to mijenjalo, samo postoji razlog da je ovo fake. I primjecujemo da za razliku od Lumia 1520 zive plocice idu tacno u liniju sa satom i mrezom iznad, tako da prva i  zadnja ivica su u redu sa satom i mrezom, a ispod na slici vidimo kako ce izgledati na Lumia 1520 i nije u liniji.



Jedni kazu da je razlog sto Lumia 920 ima manji zaslon i morat ce se plocice tako od pocetka do kraja zaslona raditi, bez prostora lijevo i desno.

GDR3 nadogradnja

Sto se tice funkcije novih u GDR3, imamo tu npr mijenjanje tema i pozadina po raspolozenju korisnika. Tako pise ispod na ovoj slici koju smo dobili od WinPhoneViet. Nije nam uopste jasno sta misle sa pozadinom i raspolozenjem, mozda tempirano da se mijenja, dnevno ili sedmicno. Jedino to mozemo zamisliti.

9757720165_87775ba3f6_z

I nesto sto je izgleda Nokija dodatno ugradila su “nove” notifikacije koje mozete naknadno opet procitati i vratiti jednostavnim povlacenjem sa vrha zaslona kao sto trenutno to radite da pogledate stanje mreze i wlan-a.

GDR3

Sada ce te dobiti propustene notifikacije kroz koje mozete listati, ali jos nemamo informaciju na koji nacin ce se listati kroz njih, niti koliko njih ce biti prikazano koje ste propustili. Vidimo i onu malu strelicu na vrhu na koju mozda mora se pritisnuti da se vide zadnje notifikacije jer kako bi inace provjerili stanje mreze i wlan-a?! Ako bude vise informacija dostupno vi ce te biti prvi informisani.

4 komentara :

  1. Sta se desava amber nadogradnjom za lumiu 620
    izbacuje eror code 8018830F

    ReplyDelete
  2. Koliko imas slobodnog mjesta na telefonu? To je moguci uzrok. Kada se desi ta greska tacno? Cim kliknes da je skida ili u pola negdje?

    ReplyDelete
  3. Imam 1,87 GB slobodnog prostora . Skine pocne da instalira i izbaci gesku !!

    ReplyDelete
  4. nije mi nikako jasno zasto :( ja sam maloprije procitao da je to poznata greska i da je greska u podatcima koje su skinuti na telefon. ja savjetujem, ako bas zelis nadogradnju resetuj telefon i onda pokusaj opet, ako ni tada nece onda kontaktiraj nokiju direktno iz telefona, ima tamo nokia care aplikacija instalirana.

    ReplyDelete

Ostavite komentar