20.9.13

Skype se u buduce samo koncentrise na WP8, ostavlja WP7 po strani

Skype-Windows-Phone-8

Skype nakon kupnje od Microsoft-a se uklopio dobro u operativni sistem, Windows-a 8 i Windows Phone-a, medutim resursi za razvijanje nisu ograniceni, koliko god to zvucalo cudno za najvecu softversku kompaniju svijeta. Tako se Skype grupacija unutar Microsoft-a odlucila posvetiti vise windows Phone 8 verziji, a nikako WP7 verziji. To su danas i saopstili na svom blogu.

Vezano uz to su napisali “…ne planiramo dalji razvoj Skype aplikacije za Windows Phone 7 ali ce se ona i dalje nalaziti na trzistu i dostupna za sve korisnike…”. Ovim potezom zele investirati vise vremena u razvoj WP8 aplikacije jer njoj fali jos dosta stvari koje postoje vec na Skype Android ili iOS.
Sta vi kao nasi citaoci mislite da li WP7 polako ali sigurno ustupa mjesto WP8 operativnom sistemu, sve brojke govore da da?! Ako pogledamo nasu aplikaciju kao primjer, 65% korisnika ima Windows Phone 8, samo 35% ima WP7.

2 komentara :

  1. Doslo je vrijeme da i ja pocnem razmisljati o prelasku na wp 8 jer wp 7 polako zaostaje ne moze pratit konkurenciju

    ReplyDelete
  2. ljudi bi trebali o tome razmisljati jer ako uzmemo za primjer koliko kostaju neki wp7 a koliko kosta lumia 520 ili 620, tu su negdje u cijeni, a Nokia je Nokia. a razlika u brzini je dovoljan razlog za prelazak, sto je meni prije trajalo 5 ili 10 sekundi sada traje sekundu ili dvije...

    ReplyDelete

Ostavite komentar