11.9.13

Prve slike Windows Phone 8.1 se pojavljuju

Windows-Phone-8.1-Blue-Folders-620x428

Prve slike jos u izradi Windows Phone 8.1 se pojavljuju izgleda od Microsoft-ovih ljudi direktno. Jer u pozadini na ovoj fotografiji vidimo i da ima cak Windows 8.1 Pro verziju sa verzijom 9478 koja nije jos dostupna. Ono sto je vaznije jeste sto vidimo na telefonu u prednjem planu, vidimo selektiranje zivih plocica kao u Windows 8.1 sto je moguce. U Windows 8.1 se to koristi radi pomjeranja vise aplikacija istovremeno ili cak mjenjanje velicine zivih plocica, ova funkcija je sigurno dobrodosla u Windows Phone.

Zamislite imate vise aplikacija na Start zaslonu i zelite ih na vrh, sada jos mozemo samo svaku pojedinacno pomjerati i to traje, dok na ovaj nacin cemo moci selektirati i pomjeriti vise njih istovremeno, i cak mozda i smanjiti ili povecati kao u Windows 8.1.

Osim ove slike pojavila se i ranije jedna koja pokazuje nesto drugo, a to je notifikacijski centar, ili barem ziva plocica notifikacijskog centra.

WP81_blue_Alleged

Tu vidimo zivu plocicu na kojoj pise “Notifiactions”. U pozadini opet vidimo ekran kao na gornjoj slici, na ovom cak pise “Microsoft Confidential”, znaci Microsoft strogo povjerljivo. sta vi mislite o ovim slikama jesu li samo reklama direktno iz Microsoft-a da provjere misljenje korisnika ili su ipak samo pojedinci koji ovo objavljuju. Ali ovo je konacan dokaz da Windows i Windows Phone srastaju u jedan veoma dobro odraden i korisnicima prilagoden sistem koji nema veze koristili vi Windows na racunaru ili na telefonu budi u korisnicima isti osjecaj poznavanja sistema.

1 komentara :

  1. Samo neka tako nastave... Windowsphone je meni osobno bolji od svih ostalih, da ih sad neimenujem

    ReplyDelete

Ostavite komentar