8.9.13

Windows Phone GDR3 nadogradnja na video zapisu!

Nakon slike od Evleaks koji je objavio novi Start zaslon koji podrzava cak rezolucije od 1080p i koji pruza mogucnosti o kojem smo pisali u ranijem clanku ovaj put se javlja clan na WPCentral forumu koji je kupio preko oglasa telefon (Nokia Lumia 920) koji na sebi ima najnoviji GDR3!

Na slijedecim slikama cemo vidjeti nove funkcije kao sto su gasenje aplikacija direktno iz multitasking zaslona. Tu vidimo mali x sa kojim cemo moci gasiti apolikacije i sad aima i ikona aplikacija da se odma zna o kojoj se radi aplikaciji bez citanja naslova.

multitasking app closing

Slijedeca slika pokazuje kako cemo moci zasmrznuti zaslon da se ne okrece ako telefon okrenemo na stranu, to je stvarno dobra funkcija jer lezeci dok koristite telefon nije potrebno da se okrece zaslon posebno ako pisete nesto.

screen orientation lock in settings

Ostale funkcije koje ce donijeti GDR3 su:

  • posebni zvukovi za sms, voice mail, email i alarme
  • prijavljivanje Wifi kada restujete telefon umjesto mogucnosti samo mobilnog interneta, to je veoma trazena funkcija kada palite telefon prvi put, tada se i istovrmeno sinhroniziraju vase aplikacije i namjestanja na telefonu koje ste imali ranije. ako se ne prijavite prvi put uz internet prikljucak ta sinhronizacija nista nece uraditi.
  • koristenje Bluetooth sa velikim brojem auta tako da odredite sta zelite primati od poruka ili poziva dok vozite i na koji nacin.
  • uopstene popravke u sistemu
  • podrska za zaslone od 1080p rezolucije
  • podrska za nove Qualcomm cipsete (procesore itd.)

Pogledajte ispod video i uvjerite se u nove funkcije koje stizu najvjerovatnije tek u novembar, ali Windows Phone pokazuje da rade brze na novim nadogradnjama nego sto je to bio slucaj do sada. Prvi video pokazuje uopsteno kroz sistem dok drugi pokazuje notifikacije na “Glance” zaslonu koje ce biti dostupne za Nokia Lumia korisnike.



2 komentara :

Ostavite komentar