6.10.12

Windows Phone 8 ce koristiti vase boje akcenta i u drugim dijelovima operativnog sistema

image2

Kao sto vidite na slici (HTC Windows Phone 8X) Windows Phone 8 ce koristiti boju koju izaberete za boju akcenta tj. boja koja ce biti na zivim plocicama, u pozivima, na dugmadima, na tekstovima koji su vazniji, na slekeciji teksta, u tipkanju URL-a, kao i na spisku aplikacija. Sada ce bit ijos dublje ugradene boje i imat ce jos vise mogucnosti, naime kako vidimo na tastaturi (tipkovnici) kada pritisnete neko slovo pojavit ce se slovo iznad u boji akcenta koju ste odabrali.

Trenutno u Windows Phone 7.5 je samo suprotna boja u upotrebi, ako koristite bijelu pozadinu onda ce siva slova biti iznad, ako koristite crnu pozadinu onda ce biti ijela slova iznad. To ce Windows Phone 8 promijeniti. I u Windows Phone 7.5 je vezano za pozadinu (crna ili bijela) dok ovdje vidimo da akcent ima puno vise znacaja.

windowsphone-com accent colors

Ovo sa bojama smo upratili i na stranici windowsphone.com gdje se svako od vas moze ulogovati ko posjeduje Windows Phone i tamo imate funkcije poput biljeski svih aplikacija koje ste ikad instalirali, i mnogo znacajnija funkcija “find my phone” koja ce pomocu GPS-a pronaci vas telefon i u 1m detaljno ce prikazati na mapi, zapravo taj prikaz sada je malo promjenjen i boja kruga u kojem se nalazi telefon ce odrediti vas telefon, boja vaseg akcenta ce biti i tu prisutna. Sto je veoma dobro vidjeti jer se Microsoft trudi da prilagodi i boje stranice sa bojama koje nama odgovaraju.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar