23.10.12

Promjena na blogu za bolje koristenje preko nase aplikacije i preko monitora manjih rezolucija


Nakon par dana sutnje na blogu smo uspjeli uskladiti nas blog za sve vas koji koristite nasu WP7 Novosti aplikaciju. Uskladili smo da ne morate vise gledati mobilnu verziju nase stranice nego imate na raspolaganju od sinoc punu verziju naseg bloga, sa malim ustupima kao sto su ovi widgeti sa strane, mislimo da oni ne trebaju prilikom citanja clanaka te smo ih napravili “nevidljivim” kada citate clanke. Ova promjena se odnosi na sve uredaje sa rezolucijom od 480px (Windows Phone 7, a i vecina internet pretrazivaca danasnjih podrzava ovu promjenu kada smanjite vas Desktop internet pretrazivac). Dosadasnji internet pretrazivaci koji najcesce dolaze na ovaj blog tu takode uskladeni i ako imate monitor od rezolucije ispod 800px duzinom, ili cak 480px blog ce promijeniti izgled da se ipak moze lahko citati.

Screen Capture (91)Screen Capture (90)Screen Capture (93)

Osim ove promjene sada mozete koristiti komentare u aplikaciji kao i na blogu, pomocu Disqus forme. Sada imate izbor da se ulogujete sa vasim twitter, facebook, google+ ili disqus profilom i ostavite komentar na blogu. Naravno imate i opciju to uraditi bez ovih profila, i ispod samo ukucate svoj zeljeni nickname i upisete komentar i posaljete tipkom “Post”. Polja za ulogovanje ce se pojaviti tek kada pritisnete u polje da pisete komentar.

Pored ovih promjena, sada imaju i reakcije kao i na blogu kada ga gledate sa Desktop-a, mozete znaci iz aplikacije pritisnuti na reakciju da ostavite reakciju na clanak. Iz aplikacije mozete citati clanke uspravno (portret) ili vodoravno (lendskejp). Landscape vam pruza mogucnost vodoravnog citanja clanaka te imate po nama bolju mogucnost za citanje jer su recenice automatski duze u landscape formatu. I na kraju nesto sto je veoma vazno, mozete sada gledati video zaspiske u clancima kada ih citate, sto je nazalost dosad bilo nemoguce jer smo koristili mobilnu verziju naseg bloga.

Ako postoje nekakve smetnje ili problemi sa ovom promjenom ostavite dole komentar ili se javite preko forme koja se nalazi pod "O WP7 Novosti"
Nadamo se da vam se svida promjena, uskoro cemo ukloniti i male mane koje su nastale prilikom ovog prebacivanja na adaptivni sistem bloga. Najveca poznata mana je kada smanjite blog na svom Desktop racunaru sa strane na rezoluciju ispod 800px ili 480px te ga vratite opet na punu rezoluciju nei widgeti ostanu “nevidljivi”. ali to je sitnica koju cemo ispraviti jos ove sedmice. Hvala na strpljenju.

3 komentara :

  1. Ne bilo lose ovdje u dnu staviti "na vrh". Lakse, pogotovo za korisnike mobitela.

    ReplyDelete
  2. Hvala na odgovoru, dodat cemo :)

    ReplyDelete
  3. Eto napravljeno je. sada se nalazi na svakom clanku na dnu desno. i vraca uvijek na pocetak te stranice na kojoj ste. Napravit cu kasnije da izgleda kao dugme neko jednostavno...

    ReplyDelete

Ostavite komentar