30.10.12

Prezentacije Windows 8 u Bosni i Hercegovini (Sarajevo)

Prezentacija Windows 8 operativnog sistema je odrzana i kod nas, manje vise publicisticki kao u Americi ili sire u svijetu ali su bili pozvani svi Microsoft Partneri da ucestvuju na prezentaciji danas u Sarajevu (Skenderija), i mi smo dobili poziv da ucestvujemo. Naravno da su bili neki od zvanicnika iz Microsofta takode prisutni, tako je predsjednik Microsofta za centralno istocnu Evropu urucio nagrade najuspjesnijim Microsoft Partnerima. Bili su naravno neki i od nasih prestavnika iz Microsofta prisutni kao sto je Lejla Zukic-Krivdic koja je direktorica Microsoft BiH, i ona je drzala takode govor na lijepoj ali za nas ukus pretamnoj bini.

Windows-7_2-Custom Window-7_3-Custom
Windows-7_1-CustomWindows-7_4-Custom

Na prezentaciji su se dotakli i domacih programera i domacih Windows 8 aplikacija, Enis Sahinovic (Microsoft BiH) je predstavio te aplikacije, medu kojima su i aplikacije Posao.ba, DEPO portal, Harwarebase.
Nama je posebno drago vidjeti Windows 8 operativni sistem u Bosni i Hercegovini da ce biti prisutan, jer je po nama najbolji Windows ikad! testirali smo ga skoro godinu dana i uvjereni smo da jednom ako mu pruzite pravu sansu, ostat ce te na njemu i necete zeliti nazad na Windows 7.

izvor: Bolja Tuzla 

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar