17.6.16

Nova VLC univeralna Windows 10 aplikacija demonstrirana sa Microsoft Hololensom

hololens 29 (1)

Microsoft je počeo sa isporukom HoloLens uređaja za razvijače i razvijači su već pokazali šta se sve može postići asa HoloLensom jer on radi na Windows 10 i podržava univerzalne aplikacije napravljene za Windows 10. Thomas Nigro, glavni razvijač VLC aplikacije demonstrirao je sada kako radi VLC sa HoloLensom.

 

Videozapis se također dotiče i drugih funkcija kao skaliranje prozora u stvarnom prostoru te prenošenje prozora aplikacije kroz prostor u drugu prostoriju. HoloLens nije AR (Augmented Reality ni VR (Virtual Reality) nego je kombinacija i nova kategorija koju Microsoft naziva Windows Holographic.

 

 

Univerzalne aplikacije za Windows 10 bez prepravljanje kôda mogu raditi na svim Windows 10 uređajima kao što su PC, tableti, telefoni, Xbox, Hololens, IoT i Surface Hub uređajima. Razvijači ako žele mogu prilagoditi izgled aplikacije kako bi bio optimalan za svaki uređaj ali Microsoft se pobrinuo o tome da se kôd koji se izvršava u pozadini aplikacije radi na svim tim uređajima.

 

Pogledajte ispod još jedan primjer HoloLensa kako bi poslovi budućnosti te povezivanje sa drugim ljudima bez obzira gdje se oni nalazili danas već omogućeno sa HoloLensom na potpuno novi način. HoloLens je potpuno samostalni „računar“ koji ima sve što mu treba u kućištu uređaja tako nije potrebno nikakvo povezivanje kablovima kao što je to većinom slučaj kod VR uređaja.

 

 

Izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar