22.6.16

Microsoft oficijelno objavio dostupnost Tap to Pay za Windows 10 Mobile

Naslovna Microsoft Wallet

Nakon što smo objavili vijest o nadogradnji Novčanik aplikacije na Windows 10 Mobile koja donosi opciju Tap to Pay (preko NFC) u Americi za podržane telefone i Microsoft je oficijelno objavio u članku na svom Windows Blogu. Nova funkcija je ugrađena na Windows 10 Mobile sa Redstone buildom 14360 te će biti dostupna u Anniversary nadogradnji krajem jula (vjerovatno).

 

Blog-image-11-768x1024Microsoft dalje navodi kako je Amerika prvo tržište gdje žele ovo isprobati sa određenim setom uređaja kao Lumia 950, 950XL i 650 koje možete koristiti u preko milion lokacija gdje je podržano Tap to Pay plaćanje. Ili bilo gdje vidite ovaj Microsoft wallet logotip ispod.

 

Microsoft wallet

 

 

Kako saznajemo dalje u Americi će od prvog dana biti podržane slijedeće Banke i njene kartice – Bankf of amerika, BECU, Chase, First Tech fifth Third Bank, Poeple's United Bank, usbank, Virginia Credit Union. I glavne kartice koje su podržane su VISA i MasterCard. Više informacija o Microsoft Wallet možete pronaći ovdje.

 

Tap to Pay (plaćanje preko NFC) je veoma sigurno jer na samom uređaju nije ništa spremljeno što bi moglo ugroziti vašu sigurnost, niti bilo ko ili koja druga aplikacija može uzeti podatke iz bilo koje druge app na Windows 10 Mobile tako da korisnici mogu biti sigurni da koriste najsigurniji sistem današnjice. I ako vam neko ukrade uređaj bez vašeg PINa kartice neće moći plaćati, također možete veoma lagano zaključati svoj Windows 10 Mobile ili ga pronaći na karti ako posjedujete Windows 10 računar sa Redstone nadogradnjom. Ako ipak ne vjerujete nakon krađe telefona bilo kome možete i izbrisati sve sa uređaja na daljinu poreko korisničkog portala ovdje.

 

Izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar