14.6.16

Dinamic Wallpaper aplikacija ima nadogradnju

Naslovna za Dinamic Wallpaper Mobile   PC 1000x800

Dinamic Wallpaper nakon dužeg perioda danas “slavi” preko 50.000 downloada ima novu nadogradnju. Aplikacija je namijenjena korisnicima koji žele da im se pozadina i/ili zaključani zaslon sami ažuriraju po određenoj temi koju odaberu u aplikaciji i tako im nikad ne bude “dosadan” prikaz na uređajima. Dinamic Wallpaper aplikacija je univerzalna i radi na PC/tabletima kao i na telefonima.

 

Microsoft je u zadnjim Windows Insider buildovima pokvario mogućnost postavljanja pozadinske fotografije ili fotografije zaključanog zaslona kroz univerzalne aplikacije i ispravili su tu grešku za PC/tablete sa buildom 14361, za Mobile još čekamo na ispravku te greške ali znamo i da rade aktivno na tome.

 

Nova nadogradnja aplikacije donosi:

  • Poruku kada fotografija radi greške sistema nije postavljena uredno.
  • Dijeljenje fotografija u druge aplikacije kao OneNote, Twitter, Facebook, MMS, Email, WhatsApp, Viber, OneDrive, Dropbox, Readit, Tweetium, preko NFC, Line, GroupMe, Messenger i mnoge druge aplikacije koje mogu primati "fotografiju”.
  • Optimizacija fonta za telefone kako bi bolje izgledalo na manjim uređajima.
  • Ispravke grešaka koje su dovodile aplikaciju povremeno do rušenja prilikom pritiska na “…” u svakoj temi (ako ipak iskusite ovu grešku javite nam se).
  • Dodano novo polje u informacija gdje možete pratiti uvijek šta je novo u aplikaciji (kronološki).

 

Za korisnike koji nisu još upoznati Dinamic Wallpaper ima određene teme kao Bing, 500px Pulse, 500px Makro fotografija, NASA i lokalnu kolekciju gdje korisnik bira šta želi da mu se automatski u pozadini ažurira i postavlja zanimljive fotografije koje pašu za vaš uređaj.

 

Bing i NASA teme se ažuriraju samo jednom dnevno dok 500px teme se ažuriraju prema popularnosti određenih fotografija na samom portalu 500px.com, u vlastitu kolekciju možete dodati bezbroj fotografija (za Mobile potrebno izrezati fotografije u format telefona, a na PC postaviti opciju za pozadinu na Fill/popuniti kako se fotografije ne bi razvlačile). U vlastitoj kolekciji također možete odabrati interval osvježavanja i redoslijed da li je nasumično ili po redu, možete također prebacivati fotografije unutar same kolekcije pomoću drag and drop kako bi namjestili redoslijed koji želite.

 

Screenshot (613)

Primjer 500px teme na Windows 10 Desktopu uz akcent boju koju možete odrediti (u postavkama vašeg PCa) da se automatski prilagodi glavnoj boji fotografije. Nažalost ovaj žig sa 500px mora biti jer je to zaštita autorskih prava i kako bi se znalo čija je fotografija. Bing i NASA fotografije nemaju takav žig na sebi.

 

Šta korisnici mogu očekivati u daljem razvijanju aplikacije:

  • Nove i zanimljive teme, online teme ali i teme koje će koristiti više funkcija Windows 10 operativnog sistema
  • Dalje ispravke grešaka
  • Dodatke i postavke kako bi aplikacija bila lagana za korištenje.

 

Preuzmite Dinamic Wallpaper aplikaciju za Windows 10 ovdje.*

 

*Nova verzija je tek puštena u trgovinu i može potrajati i do 16 sati kako bi se pojavila u svim 240+ zemalja u kojima je dostupna.

 

Napomena

 

Određeni Windows Insider buildovi uskraćuju aplikacije da postavljaju pozadinske fotografije (na PC je to od builda 14327 pa sve do 14361, na Mobile je to od 14342 pa sve do danas pokvareno). Vjerujemo da će Microsoft ispraviti potpuno grešku do oficijelnog puštanja Anniversary nadogradnje krajem jula, a do tada korisnici imaju poruku upozorenja da znaju da nije do aplikacije nego do sistema i zbog toga mi ne savjetujemo korištenje Redstone buildova nego oficijelnih i stabilnih izdanja kao 10586.

 

Ako niste do sada imali Dinamic Wallpaper na Mobile moći ćete je preuzeti samo do builda 14342, ako posjedujete noviji build onemogućeno je preuzimanje dok Microsoft ispravi grešku postavljanja fotografije i za Mobile. Svi oni koji su do sada imali aplikaciju instaliranu dobit će uredno nadogradnju i moći je koristiti iako glavnu funkciju postavljanja fotografija još ne mogu koristiti na određenim buildovima.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar