29.4.16

Groove Music aplikacija ima nadogradnju

Screenshot (536)

Groove Music aplikacija za Windows 10 ima danas nadogradnju, naime radi se o dvije nadogradnje koje su puštene jedna za Insajdere a druga oficijelno za korisnike koji nisu insajderi. Groove Music je univerzalna aplikacija koja je dostupna na svim Windows 10 uređajima i danas donosi verziju 3.6.2078.0 za Insajder korisnike na bržem primanju nadogradnji.

 

Pošto je Groove Music univerzalna aplikacija sve promjene se odnose za PC/Tablete, Mobile kao i od skora HoloLens. Pogledajmo ispod šta sve donosi verzija 3.6.2078.0:

  • Od sada se sprema pretplata korisnika između sesija i prijava je znatno brža. Također je sada spajanje s računom dosta brže uslijed sporije internet veze.
  • Poboljšanja u reprodukciji muzike u pozadini što će rezultirati u manje loading zaslona ili “buffering” ako se sadržaj prima sa online izvora.
  • Preuzimanje fotografija albuma kao i fotografija izvođača u aplikaciji i slično se sada preuzimaju i u pozadini i aplikacija ne mora biti direktno u korištenju i može se preuzimati u pozadini automatski.
  • Poboljšanja u metadata servisu što će rezultirati  u još boljim rezultatima.
  • U zadnjoj verziji Windows 10 možete u postavkama > personalizacija > boje, odrediti i boje koje koriste aplikacije (tamna ili svijetla). Groove Music koristi sistemske postavke po standardu ali od sada to možete promijeniti po vašoj želji unutar aplikacije.
  • Ispravak u animaciji naslova koje se više ne animiraju tokom ulaska na neku stranicu aplikacije, insajderi su Microsoftu sugerirali ovu promjenu kako bi izgledalo profesionalnije.
  • Poboljšano spajanje sa povratnim informacijama direktno iz aplikacije i poboljšana telemetrija kako bi Microsoft saznao što bolje o greškama aplikacije.
  • Poboljšanja u korištenju sa naratorom, modusom visokog kontrasta, navigacijom tastaturom i slično. CTRL+Q od sada otvara pretragu bilo gdje da ste u Groove Music.

 

Također vam želimo prikazati i poznate greške aplikacije koje još nisu ispravljene:

  • Ako ste prijavljeni na Groove sa probnom verzijom Groove Music Pass možda se morate ponovno prijaviti u aplikaciji kako bi uspjela prijava.
  • Ako koristite naratora zaslonu “reprodukcija” se pogrešno pozicionira.
  • Prelaskom miša preko pjesama na trenutnoj reprodukciji neće pokazivati uobičajne kontrole i morate kliknuti desnim klikom kako bi ih dobili.
  • Na nekim uređajima će te primijetiti odsječen tekst na informacijama izvođača.

 

Kako smo dalje saznali Insajderi na sporijem načinu primanja nadogradnji dobivaju također nadogradnju za Groove Music ali za prethodnu verziju koja je bila na bržem načinu nadogradnji i koja nosi verziju 3.6.1886.0, postoji mogućnost da je ovo sada i oficijelna verzija koju dobivaju i korisnici izvan Insider programa. O toj verziji možete više pročitati u našem članku od prošle sedmice.

 

Upozorenje

 

Posljednji Windows 10 buildovi prouzrokuju neočekivane greške aplikacijama pa i ovoj i može doći do grešaka tipka  DRM_E_INVALID_SECURESTORE_PASSWORD(0x8004C029) ili DRM_E_DOMAIN_STORE_GET_DATA(0x8004C503) koje nisu prouzrokovane od aplikacije nego od Redstone builda ali Microsoft radi već na ispravljanju grešaka. Također postoji greška da nakon prijave u Windows reprodukcija prije nego istekne 2 minute od prijave može prikazati grešku 0xc10100ae uslijed reprodukcije, rješenje ovog problema je sačekati 2 minute i onda tek otvoriti Groove Music.

 

Preuzmite Groove Music za Windows 10 ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar