15.4.16

8 Zip aplikacija može zaštititi datoteke korištenjem Windows Hello funkcije


Jedna od zanimljivosti koju je dobio Windows 10 i Windows 10 Mobile je Windows Hello autentifikacija korisnika. Windows Hello sustav koristi jedinstvene biometrijske podatke od korisnika za zaštitu uređaja.



Međutim, ta tehnologija se nije zadržala samo na otključavanju i zaključavanju uređaja, već se preselila i u aplikacije. Već smo imali prilike pisati kako će korisnici koji imaju skener otiska na PC-u moći otiskom prsta pristupiti web stranici, odnosno otisak prsta će zamijeniti korisničko ime i lozinku. Ista tehnologija se može primijeniti na skener rožnice oka ili prepoznavanje lica.

Programeri koji stoje iza 8 Zip aplikacije su Windows Hello odlučili primijeniti u svojoj aplikaciji na način da svojim biometrijskim podacima zaštitite datoteku koju možete samo vi dekriptirati. Također bitno je napomenuti da se datoteka može dekriptirati samo na Windows uređajima i mora se koristiti isti email račun kao na uređaju gdje je kriptirana.

Fotografija pereuzeta sa Windows Central

Aplikacija je univerzalna, tako da je bez problema možete koristiti na računalu i na mobitelu. Postoji besplatna i plaćena verzija, a gledajući po funkcijama koje sve ima 0.99$ zbilja nije puno. Također se traže testeri za enkripciju pomoću Windows Hello, pa ako posjedujete Lumia 950, Lumia 950 XL, Surface Pro 4, Surface Book ili PC s čitačem otiska prsta možete se javiti na info@finebits.com.

Preuzmi 8 Zip aplikaciju iz Windows trgovine (besplatna).
Preuzmi 8 Zip aplikaciju iz Windows trgovine (0,99$).

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar