8.4.16

Facebook Beta, Instagram Beta za Windows 10, OLX.ba i Windows Kamera aplikacije imaju nadogradnje

Store novi Setup

Danas imamo nekoliko novih nadogradnji aplikacija koje se najviše koriste i koje i mi pratimo na našoj stranici. Prema pisanju MSPU Facebook Beta nadogradnja donosi nekoliko ispravki grešaka koje ispod vidite:

  • Ispravke dijeljenja
  • Ispravke sa kartama
  • Ispravke sa pregledima fotografija
  • Ispravke sa grupnim podacima
  • Ispravke za naslovnu stranicu novosti
  • ispravke grešaka rođendana
  • Ispravke grešaka koje su dovodile do rušenja aplikacije
  • I ostale ispravke grešaka koje su uočene

 

facebook-windows-10-mobile

Facebook Beta je kreirao Microsoft zajedno sa Facebook ekipom nakon što Facebook prije nekoliko godina nije bio u stanju da napravi “normalnu” Facebook aplikaciju za Windows Phone. Microsoft ponudio svoje razvijače i uz pomoć Facebooka su kreirali ovu verziju koja je ipak dosta bolja nego sve dosadašnje. Zapravo aplikacije nije toliko ni loša koliko se čuje ponekad od korisnika prema nama. Iako smo čuli da Facebook radi na portiranoj verziji posebno za Windows 10, mi preporučujemo ipak ovu aplikaciju dok ta ne bude gotova.

 

Posebna verzija za Windows 10 PC koju je Facebook direktno radio je također u trgovini ali se testiranje vrši interno i samo mali broj korisnika ima pristup za sada. Prema onome što korisnici govore ona još nije spremna za puštanje jer ima nekoliko većih grešaka.

 

Preuzmite Facebook Beta aplikaciju ovdje

 

 

Instagram Beta screenshots

Instagram Beta (nova aplikacija za Windows 10) također ima nadogradnju ali nismo još ništa novo primijetili u istoj. Ipak ćemo je spomenuti jer moguće da su ispravili greške koje ste vi imali. Ova aplikacija je port sa iOS verzije i ima sve funkcije kao i najnovija iOS verzija. Njen dizajn kako smo primijetili u zadnjim nadogradnjama prilagođavaju Windows 10 kontrolama što je i poželjno.

 

Preuzmite Instagram Beta za Windows 10 Mobile ovdje

 

 

olx.ba screenshot 2

OLX.ba je domaća aplikacija koja radi na WP8.1, Windows 8.1 kao i Windows 10 i Windows 10 Mobile. Posjeduje sve važne funkcije kako bi uspješno obavljali kupoprodaju artikala na olx.ba portalu. Nažalost nema izvještaja o promjenama u ovoj verziji i u opisu aplikacije piše samo izvještaj od prošle verzije.

 

Kako nam je ukazao Almedin oxl.ba ipak ima izvještaj o nadogradnji unutar aplikacije i donosi slijedeće:

  • OLX Pro postavke
  • popravke tamne teme
  • popravke pri navigaciji nazad
  • redizajn poruka
  • popravke Continuum značajke
  • popravke u radu aplikacije

 

Preuzmite OLX-ba aplikaciju ovdje

 

 

Windows Kamera aplikacija

Windows Kamera za Windows 10 danas ima nadogradnju za korisnike izvan insider programa. Prošle sedmice smo pisali o nadogradnji za ovu aplikaciju koja je važila samo za Insider korisnike na bržem i sporijem kanalu primanja nadogradnji. Microsoft je nakon jednog perioda testiranja odlučio izgleda da izda istu verziju i za korisnike koji ne koriste Windows Insider program.

 

Nova verzija donosi:

  • Pauziranje tokom pravljena videozapisa
  • Rich Capture se sada zove Rich HDR i ima posebni auto HDR mod za nove Lumije kao 950/950XL koji automatski određuje kada je potreban, a kada ne Rich HDR mod.
  • Osjetno brže otvara na starijim telefonima i brže sprema fotografije.

Windows Kamera ima sve funkcije koje su bile dostupne u Lumia Camera aplikaciji izuzev bracketing funkcije koju su izvadili jer nju niko nije koristio. Windows Kamera čak ima nekoliko prednosti spram Lumia Camera aplikacije, osim što je brža i brže otvara posjeduje i slow motion videoazpise kao evo i danas novu funkciju pauziranje tokom snimanja što nismo imali na Lumia Camera aplikaciji.

 

Kvalitet fotografija na automatskom režimu je isti kao na Lumia Camera aplikaciji jer u pozadini isti algoritam sprema fotografije i određuje o postavkama automatskog režima. Manualne postavke su također iste i daju isti kvalitet fotografije kao Lumia Camera aplikacija i po nama je Microsoft ovdje uradio što su obećali,a a to je nova kamera aplikacija za sve uređaje od PC-a, tableta i telefona i da nije samo ograničena na Lumia modele telefona nego je mogu svi koristiti.

 

Preuzmite Windows Kamera aplikaciju za Windows 10 ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar