2.3.16

Windows 10 Mobile 10586.122 build pušten [Dodatak]

Windows 10 setup novi 18
Tek što smo objavili članak o novostima za Windows Insidere sada je Windows 10 Mobile 10586.122 pušten za korisnike na starijim telefonima i samo na sporijem i „Release Preview“ kanalu. Veoma neobična odluka ali za one na bržem kanalu izgleda da se sprema Redstone nadogradnja u ovoj ili narednoj sedmici.
 
Novi build donosi samo ispravke grešaka i poboljšanja u stabilnosti sistema jer i vidimo sami sa se glavni broj verzije operativnog sistema nije promijenio i ostao je 10586.
 
Microsoft dodatno traži povratne informacije korisnika koji rade nadogradnju a WP8.1 kroz Insider sporiji ili Release Preview kanal da se jave u Windows feedback ako imaju probleme tokom nadogradnje. Ta dva kanala kako trenutno izgleda su sada kao zadnje pripreme pred zvanično puštanje Windows 10 Mobile za starije telefone pa Microsoftu treba svaka moguća informacija o instalaciji sa 8.1 na 10 kako bi mogli umanjiti sve greške i rizike na minimum.
 
Tako ako ste Windows Insider, koristite stariji telefon (koji je došao sa WP8.1 fabrički) i želi ovu nadogradnju onda jednostavno prebacite sa bržeg na sporiji ili Release Preview kanal kako bi dobili nadogradnju. Mi savjetujemo da se većina korisnika prebaci na jedna od ta dva kanala jer će brži način vjerovatno uskoro početi sa Redstone buildovima koji mogu imati greške koje nisu bile od sada evidentirane.
 
Prema ovome kako Microsoft direktno izjavljuje da je im potrebno više povratnih informacija nadogradnje od 8.1 pa na 10586.122 izgleda da će ova verzija biti i zvanična koju će pustiti ako se ne pojave dramatične greške prilikom nadogradnje.

Dodatak


Novosti koje donosi build 10586.122:
  • Poboljšan unos „Kanji“ jezika na Continuumu
  • Poboljšana brzina pojavljivanja thumbnaila u videozapisima
  • Poboljšano dijeljenje interneta
  • Ispravljena greška koja je sprječavala korištenje word flow način pisanja u Microsoft Edge traci za traženje i unos stranice
  • Ispravljena greška koja nije zatvarala tabove u Microsoft Edge kada se pritisnulo na „zatvori sve tabove“
  • Poboljšana IMS registracija na odabiru mrežnih konfiguracija
  • Ispravljena greška nemogućnosti dodavanja Microsoft računa tokom prve instalacije sistema
  • Poboljšana sinkronizacija emaila na wifi mrežama koje počinju sa početnim velikim pisanim slovom
  • Poboljšani mrežni profili za internet za Dual Dim uređaje
  • Poboljšan pozadinski rad i dodatne ispravke koje poboljšavaju trajanje baterije uređaja
  • Poboljšan kvalitet snimanja videozapisa na SD karticu
  • Poboljšan audio kvalitet tokom snimanja videozapisa
  • Poboljšana stabilnost cjelokupnog sistema, uključujući i Start zaslon, nadogradnje aplikacija i Windows feedback mehanizam
  • Poboljšana pouzdanost alarma

Ovo je cijeli izvještaj novosti ovog builda i kao što će neki od vas primijetiti neke novosti smo ranije već naveli tokom zadnjih buildova za PC, to pokazuje da su Windows 10 za PC i Mobile zaista jedan te isti sistem u pozadini. Ipak ovo je kumulativna nadogradnja i znamo da nisu sve greške ispravili niti to mogu. Ako se korisnici pitaju zašto rade istovremeno na Redstone nadogradnjama i 10586 kumulativnim nadogradnjama, odgovor je da tako rade sve softverske kompanije, uvijek imaju nekoliko grana razvoja koje se spajaju u jednom trenutku.
 
Tako ćemo neke ispravke grešaka, vizualne ili tehničke prirode vidjeti i u kumulativnim nadogradnjama, a i u Redstone buildovima. Iako se radi „odvojeno“ na te dvije verzije ipak se poboljšanja određena mogu spajati jer imaju istu jezgru (podlogu).
 
Jeste li vi instalirali ovaj build i kako vam se čini?
 
Dodatna vijest koja će obradovati ne-Lumia korisnike jeste da je Microsoft oficijelno proširio podršku za Windows Insider program na BLU, Alcatel i Madosma uređaje, ipak nedostaje jedna kompanija koju očekuje ipak dosta korisnika, a to je Samsung da se uključi kako bi omogućio korištenje Windows 10 svojim Ativ S i SE korisnicima pa makar preko Insider programa ako već neće dobiti oficijelnim putem.
 
izvor: Windows Blog

















0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar