1.3.16

Windows 10: dostupna nova kumulativna nadogradnja

Windows 10 setup novi 7
Microsoft je izdao novu kumulativnu nadogradnju za Windows 10 sistem i to za korisnike koji nisu uključeni u Windows Insider program. Nova verzija operativnog sistema nakon nadogradnje će korisnici biti 10586.122 i donosi nekoliko ispravki i poboljšanja.
 
explorer_2016-03-01_18-47-56
 
Izvještaj o promjenama izgleda ovako:
  • Poboljšanja pouzdanost u dosta područja sistema, uključujući Windows nadogradnju i instalaciju istih, vrijeme podizanja sistema, instalacija i konfiguracija Windowsa po prvi put, prijava, vraćanje iz hibernacije, gašenje sistema, kernel, Start meni, spremište, Windows Hello, modovi displeja, Miracast, AppLocker, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, pronalaženje i spajanje na mreže i File Explorer.
  • Poboljšani performansi u kreiranju video thumbnaila, NetLogona, Windows trgovine, i potrošnje baterije tokom standby.
  • Poboljšana podrška za nosive uređaje, zaslone i printere.
  • Reset na default aplikacije radi korumpiranih ili izbrisanih registry unosa je sada pojednostavljeno i korisnik će dobiti obavijest o istoj.
  • Ispravljena greška gubitka favorita nakon nadogradnji.
  • Ispravljena greška koja nije dozvoljavala za nekoliko aplikacija da se pokrenu, nadograde ili korisnici da kupe sadržaj u istim.
  • Poboljšan kvalitet glasa Cortane u prijevodima na više jezika unutar Internet Explorer dijaloga.
  • Poboljšana podrška za aplikacije, fontove, grafičke i zaslone, zrakoplovni način, Group Policy, PowerShell MDM, Windows Journal, Microsoft Edge, printanje, zaslone na dodir, podatke u roamingu između uređaja, reset na dugme, Windows korisničko sučelje, lokalna reprodukcija i striming videozapisa, audio kvalitet, prijava grešaka, USMT i VHD kreiranje.

Kao što vidite Microsoft je uradio mnogo ispravki kako bi Windows 10 optimalno radio. Nekada to za korisnike nije razumljivo zašto neke stvari traju duže, dok druge isprave odmah. Ali stvar na računarima jeste da svaki korisnik ima različitu konfiguraciju računara. oko 200 miliona korisnika na PC i zamislite koliko njih ima različitu konfiguraciju.
 
Nova kumulativna nadogradnja nosi naziv KB3140743 i ako ste oficijelni korisnik Windows 10 (bez da ste korisnik Windows Insider-a) možete preuzeti nadogradnju u postavkama > update & security > Windows Update.
 
Izvor: MSPU









0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar