11.4.13

Nokia mijenja Windows Phone po svom ukusu, uskoro nove funkcije za sve Windows Phone 8 od Nokia

Nokia kako smo ranije vec pisali ima ekskluzivno pravo da mijenja neke stvari u Windows Phone operativnom sistemu koje drugi proizvodaci nemaju. Nokia je tako sada pokazala kako oni zamisljaju kako bi se trebao otkljucavati Windows Phone, duplim pritiskom na zaslon bi se otkljucao zaslon kao da pritisnete tipku za otkljucavanje. Osim toga vidimo i na zakljucanom zaslonu sat, to je slicna funkcija koju su Nokia telefoni imali i ranije na Symbian operativnom sistemu. Ovo vjerovatno nije zadnji put da Nokia ovako nesto mijenja na Windows Phone operativnom sistemu, a uvijek nas raduje da vidimo neke nove stvari.


Sta vi mislite o ovoj funkciji, jeli pomaze ili ne? Jeli sat potreban na zakljucanom zaslonu ili ne?
izvor: WPCentral

6 komentara :

  1. i ja mislim da je veoma koisno, do juce sam se dvoumio izmedu samsung ativ s i lumia 920 ali od danas stoji odluka. Nokia izgleda da pruza najvise svojim korisnicima.

    ReplyDelete
  2. bilo i ostalo nokia i samo nokia

    ReplyDelete
  3. hoće li dati isto i za wp7.8? mogli bi, ako smo ga već na symbian imali, zašto ne i ovde. e da, Dino druže, upgrade na 7.8 mi se tek pre dva dana pojavio, abio sam se skoro pomirio da ga nikad neću ni videti. nisam hteo da budžim, nego čekao redovnim putem i stigao napokon.

    ReplyDelete
  4. Jos da rijese ovo sranje od audio kontrole,ovako je ovo glupo,cak i vredja kupca,audio tj.glasnoca mora biti odvojeno za javljanje dolazeceg poziva,pa za poruke i posebno za multimediju.Ovako je sranje!!!
    Vibra je isto sranje,zar ne moze malo duze to vibrirat??
    Kasne fb poruke,itd.....
    Puno treba raditi na softweru da bi bio donekle sluga ostalima!!!
    Iphone je mercedes za win!!!

    ReplyDelete
  5. Mogli bi oni sve ali nr vjerujem da ce to uraditi. Zele sto vise WP8 prodati. Razmisljao sam o tome da se mozda napraci aplikacija, mislim da oni naprave koja bi radila u pozadini i koja bi omogucila to. Problem kod ovoga je da to oipak trosi bateriju koliko toliko jer zaslon bi trebao biti kao na standby i nije skroz ugasen. To je jedna prepreka a druga je kako wp7 funkcionira. A 7.8 je imao poteskoce i greske ma prvoj i drugoj verziji ali sad su to popravili i izgleda pustaju opet u pronet svima...

    ReplyDelete

Ostavite komentar