7.4.13

Nokia Lumia 920 : HTC One (test video stabilizacije)

Anandtech stranica je napravila poredenje video stabilizacije Nokia Lumia 920 protiv novog HTC One. U samim specifikacijama Nokia ima nos naprijed jer ima stabilizaciju 3 ose, dok novi HTC One ima stabilizaciju samo dvije. Dok HTC One ima svoje tkz. “Ultrapiksel” koji su veci i primaju vise svjetlosti na senzor. Osim ovoga se vidi u video zapisku ostrina i reprezentacija boja koja je po licnom misljenju bolja u Nokia Lumia 920.
Pogledajte video sami i napisite nama u komentarima sta vi mislite o ovome? Video je napravljen pod istim uslovima jer je koristen stalak (ili drzac) na kojem su bila oba telefona i oba su istovremeno snimala video.

Poslije ovog video zapisa mozete vidjeti i uporedu po mraku, gdje HTC One dominira, to moramo fer priznati. Kroz svoje vece piksele koje HTC naziva “Ultrapiksel” HTC prima vise svjetlosti u sekundi na senzor i samim tim ima svjetliju sliku, problem toga jeste ipak da frejmovi opadaju kod HTC-a na 20 u sekundi dok kod Lumia 920 ostaju na 30/s bez obzira na vremenske prilike i doba dana i to se osjeti na kraju u poredenju.

Sve u svemu HTC je dobar konkurent, ali kada je slikanje u pitanju tada Lumia 920 pobjeduje i danju i nocu jer Lumia 920 pravi fotografije duze nego HTC One i bez obzira na “Ultrapiksel” od HTC-a  Lumia 920 ipak dobije svijetliju fotografiju i ostriju jer ima bolju stabilizaciju.





izvor: WMPoweruser

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar