26.4.13

Nokia Lumia 1000 se pojavila (namjerno?!)

Nakon mnogo spekulacije prosle godine koji ce model od Nokije biti top model, sada znamo da je to Nokia Lumia 920. Ipak se od samog pocetka prica da treba izaci posebna varijanta Lumia 920 sa metalnim kucistem umjesto polikarbonatnim. To metalno kuciste trebalo bi biti tanje i lakse, i mjesto u tog modela unutar telefona je bolje rasporedeno tako da telefon treba biti tanji par milimetara jer su se neki od pocetka zalili na Lumia 920 i nazivali taj model “tenk”.

fr635026110324010000

Computer Bild iz njemacke ima montazu kako bi telefon mogao izgledati, na slici je samo metalno kuciste a isti izgled kao standardna Lumia 920. Slike koje su osvanule nedavno na internetu od pravog telefona koji postoji i o kojem izvori pricaju da je stvaran i funkcionalan su malo drugacije i pokazuju novi pristup Nokije prema izgledu telefona, telefon ima metalnu obruc i kako izgleda metalni poklopac iza. Uocljivo je da je tanji, samo kod kamere izgleda nisu mogli nista uraditi jer je tu debljina isti ili mozda malo manja. Ali to ne mozemo procijeniti iz ovog ugla.











Catwalk
Catwalk 2

Funkcije i brzina telefona bi trebali biti isti kao i kod Lumia 920 jer nema razloga zasto bi trebao zaslon, memorija ili RAM biti veci ili nesto drugo brze ili naprednije. Nama ovaj model sa slika izgleda veoma slicno Huawei modelu Windows Phone 8 koji su izdali. Ako pogledate slike tog modela onda ce te uvidjeti slicnosti. Jedna razlika koju smo uvidjeli koja je neobicna jeste USB utor na vrhu telefona, dok je vecina WP8 telefona sa utorom za USB na dnu. I tri tacke metalne na dnu poklopca iza navode da ovaj model nema mogucnost bezicnog punjenja.
Sta vi mislite o ovom telefonu, privlaci li vas izgled? Mi se jos jednom izvinjavamo radi nedostatka informacija proslo vrijeme. Razlog za izostajanje clanaka su poslovne obaveze i nedostatak interneta zadnjih dana.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar