3.3.13

Kako se Windows Phone trebao reklamirati od pocetka

Njemci znaju kako prodati nesto dobro, prvi dan u Njemackoj i primjetim skoro na svakom uglu reklamu za Windows Phone 8. Njemacka je svakako bilo jako trziste WP7 telefona i imali su od pocetka nekako 6% udio u pametnim telefonima. Pogledajte kako reklame jednostavno minimalisticki izgledaju ali ipak privlace… Ovako se trebalo vec ranije reklamirati da bi imali i ranije udio na svim trzistima, ali nikad nije kasno. Napravili su bas osobne kampanje kao sto su amerikanci sa svojim zvijezdama iz muzike it TV-a, tako su i njemci odabrali svoje zvijezde da reklamiraju svoj vlastiti Windows Phone, i naravno korisnici su Windows Phone i nije samo u svrhe reklame.

Reklame kao ova desno su svugdje sa Windows Phone 8 umjesto Windows 8. Konacno se primjeti novac koji je ulozen u reklamiranje ovog dobrog proizvoda. Sta vi mislite jeli kasno sada sa reklamama ili je vrijeme bas tacno?!

si_8507117_f4u52znd84_lrKampagnenmotiv-Windows-Phone-8

Usput jedno pitanje za sve nase korisnike sa besplatnom verzijom nase aplikacije, primjecujemo da malo reklama prolazi do vas, kakve mi informacije mozete vi dati licno, koliko cesto ste vidjeli uopste reklamu i gdje zivite, nas provajder reklama kaze da to na pocetku treba da bude tako ali mi se nadamo da ce svaki put kada otvorite aplikaciju upaliti i reklama… inace morat cemo dodati jos jednog provajdera koji bi popunio te praznine kada ovaj nema reklamu u tom trenutku.

2 komentara :

  1. Poznato je da reklama prodaje proizvod pa bio on bolji ili losiji. Ne znam kako je u BiH ali u HR nisam vidio nesto reklama za wp8. Jedina koju sam vidio je za HTC 8x, od Nokije ni jedna.

    ReplyDelete
  2. u BiH sam ja jedino ugledao na tv-u windows 8 reklamu a wp8 nigdje. Osim sto operateri kao eronet reklamiraju da imaju u ponudi, za to svaka cast! A ovdje u njemackoj u frankfurt-u je odprilike 30-40% svih reklama na autobuskim stanicama windows phone 8. I ima ih bezbroj ralizicitih u fazonu ono "ovo je (ime neko)" i svaki unikatno poredane plocice kao da pokazu da se windows phone ipak moze modificari po zeljama korisnika, samo na drugaciji nacin nego zadnjih 20 godina...

    ReplyDelete

Ostavite komentar