5.3.13

Instagram dolazi na Windows Phone

WPDang_Instagram

Nakon toliko negativnih komentara da Instagram aplikacija jos uvijek fali u izbori windows phone aplikacija, danas dolazi jedna glasina sa WPdang stranice koja inace uvijek odnosila najbollje glasine i koja bas to sada sve okrece, Instagram se pojavio na jednoj slici reklame Windows Phone telefona Nokia Lumia 620. Ovo moze biti samo greska dizajnera da je stavio instagram alikaciju na WP8 reklamu, ali moze biti i indic na to sta ce uskoro slijediti. Na slici vidimo Instagram logo, ali problem je u tome sto i druge aplikacije koje su slicne instagramu ili kriste instagram servis na windows phone imaju skoro isti logo, kao npr Lomogram aplikacija, slicna je ali nije isti logo.

 

nokia620instagram_0

WPDang stranica tvrdi da imaju izvor koji govori da WP8 aplikacija Instagram-a vec postoji i da se vec testira, ali sve je to jos glasina dok ne vidimo prve slike uzivo na telefonima. Prica se takode da ta aplikacija ima jedan filter vise nego iOS verzija Instagram-a. Osim toga izgleda da ce biti i ova aplikacija ekskluzivna za Nokia Lumia telefone neko vrijeme, a ono sto je mozda lose na ovome jeste da izgleda da ce biti samo za WP8 telefone za pocetak.

Pitanje jedno koje ja licno nikada ne razumijem ipak mi ostaje, zasto ljudi zele ovu aplikaciju toliko nuzno?! Po meni ima dosta korisnih aplikacija a ova sigurno nije toliko korisna, jer u Windows Phone Store ce se naci barem 10, ako ne 50 slicnih ili boljih aplikacija koje rade ovo sto i Instagram, a i bolje stvari. Pogledajte Fhotoroom ili Lomogram. Fhotoroom je za mene bolja aplikacija jer nudi i rezanje fotografija, kao i detaljniju obradu nego samo filteri, imate mogucnosti obrade boje, ostrine, saturacije i svega sto je bitno za fotografiju. Osim toga imate slicno kao instagram da se prijavite i podijelite te slike i komentirate itd.

Nekako mislim da je Instagram vise zelja korisnika koji su je imali i koji je vole jos od iOS dana, ali jednom ako uzmete novi ekosistem kao Microsoft-ov Windows onda nemoze te ocekivati da dobijete aplikacije i programe koje nudi Microsoft plus one od konkurencije odma. Nije svako kao Microsoft da odma ponudi Office i druge programe svima na svijetu bez obzira na operativni sistem.

izvor: WPDang i WPCentral

1 komentara :

  1. ona radi samo na nokia lumia telefonima nazalost. A nokia je nju napravila i objavila da bi potakla instagram na izadavanje svoje aplikacije za wp7 i wp8.

    ReplyDelete

Ostavite komentar