29.6.13

Nokia Amber nadogradnja i njen rok za izlazak se pomjeraju

london2013 5 nokia lumia amber firmware update

Nokia i slijedeca nadogradnja koju oni zele pustiti koja bi donijela nove funkcije za Windows Phone kao i usput malo dodale od Nokije ce kako izgleda se pomjeriti nazad malo. Ranije smo pisali da ce stici u julu, medutim Spanski twitter profil Nokije je napisao juce twit da ce Amber nadogradnja stici vjerovatno u augustu tek. To je malo razocarenje jer u sustini ta nadogradnja je minimalna i nije valjda toliko tesko implementirati je i testirati na svim Nokia Lumia telefonima i pustiti u saobracaj?! Vidjet cemo sta ce se jos ovih dana pricati ali kako izgleda pomjeraju opet nadogradnje nazad.
Evo i fotografije od twit-a Nokije iz Spanije.
image91

Amber nadogradnja bi trebala donijeti funkcije poput FM radija, koji je bio prisutan u WP7 i bez razloga su ga ukinuli, racunajuci na to da nije potreban mnogo ljudi je se pozalilo i sada ga vracaju opet. Pored toga Nokia je napravila “Glance” zakljucani zaslon na kojem ce biti sat kada telefon miruje, naravno u dzepu i kada je senzor prikriven taj sat se ugasi da ne trosi bateriju bez razloga. Osim ovoga ocekuje se u toj nadogradnji i konacna implementacija Datasense aplikacije koja mjeri potrosnju internet saobracaja, ona je predstavljena na prvoj prezentaciji Windows Phone 8 operativnog sistema, medutim nikad nije implementirana do kraja radi ekskluzivnosti nekih mobilnih operatera u svijetu.
Da malo svijetlosti ipak unesemo u ovaj clanak, Nokia priprema 11. jula prezentaciju Nokia 1020/EOS Lumia telefona sa 41 mpx kamerom i Zeiss objektivom, moguce da cemo tada jos cuti malo bolje vijesti za ovu nadogradnju.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar