23.6.13

Ekskluzivne Nokia aplikacije i na ostalim telefonima kao Samsung, Htc, Huawei!

Nokia Collection

Nokia ima impozantan repertuar aplikacija koje samo mogu koristiti Nokia korisnici. Sada ispravljamo ovo “samo mogu Nokia korisnici” u “svi” sa WP8 telefon naravno. Ima jedna caka koja se pojavila danas na internetu kako skinuti “legalno” Nokia aplikacije na svaki drugi OEM Windows Phone 8. “Legalno” jer ne znamo jeli bas legalno, u sustini nije, ali posto su aplikacije besplatne ne krsimo autorska prava direktno, nego se jedino krse ekskluzivna prava Nokia kompanije.

Postupak je slijedeci.
  • Upalite Wifi konekciju i samo Wifi, ugasite data connection tj. internet (3G, GPRS, E ili 4G).
  • Ugasite aplikaciju Windows Phone Store tako da nije u multitasking-u vise, znaci samo jednom sa back (nazad) i aplikacija je ugasena.
  • Sada idete u Wlan opcije telefona i pritisnete na Wlan konekciju na koju ste spojeni trenutno, “upalite” Proxy dugme, utipkate ispod u Server/URL 117.135.139.179 pri tome u Port utipkate 8888. Spojite se na taj Wlan ako jos niste.
  • Sada otvorite Windows Phone Store opet i trazite imenom “nokia” ili imenom aplikacije koju zelite skinuti “nokia music” itd. otvorite aplikaciju ali nemojte jos pritiskati da skidate/kupujete ili probate aplikaciju, pritisnite Windows dugme i sada opet u Wlan opcije i izbrisite one proxy postavke sto ste ranije unijeli, dugim pritiskom na “back” tipku se vratite ponovo na Windows Phone Store gdje je vasa aplikacije i skinete je.
To je sav postupak, mi ne garantujemo da ce raditi, a za placene aplikacije ipak morate platiti. Mi i dalje ne garantujemo da ce Microsoft “izbrisati” te aplikacije sa vaseg telefona, a vjerujte nam imaju te sposobnosti ne da izbrisu aplikaciju ali da je blokiraju.
Mi napominjemo jos jednom da ne preuzimamo nikakvu odgovornost niti krivicu ako neko koristi ovu metodu, ko je koristi krsi direktno protiv Nokia pravila. Koliko dugo ce se moci ova metoda koristiti nije poznato.
Izvor: WP Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar