29.6.13

Instance – zamjena za Instagram

Instance mozda nije prvi ali je najuspjesni pokusaj dovodenja Instagram-a na Windows Phone 8. Kao sto je poznato Instagram i Windows Phone ekipa su u pregovorima za oficijelnu Instagram aplikaciju, medutim to traje vec nekoliko mjeseci. Neki kazu do sada se mogla i napraviti aplikacija. To je iskoristio jedan programer koji je napravio bas to, aplikaciju koja ce pristupiti Instagram-u sa svim funkcijama i sa veoma dobrim “Metro” izgledom, pri tome se osjeti i duh Instagram-a.

Na pocetku Instance se zvao Itsdagram, dok nije bio toliko uspjesan da Instagram licno su trazili od Microsoft-a da ili uklone tu aplikaciju iz Store-a ili da se toliko aplikacija promijeni da se ne moze prepoznati izgled ili ime Instagram-a. Ono sto je programer uradio jeste veoma dobar posao, uradio oglas na WP Central kako da se zove aplikacija ako vec ne moze Itsdagram, ispalo je ime Instance koje je cak i vise upadljivo, i pase vise uz Windows Phone. Osim toga su mu pruzili za uslov da ostane aplikacija u Store-u da promjeni radikalno izgled aplikacije jer je bio skoro pa isti kao orginal aplikacije Instagram (iOS i Android). To je takode savladao programer i za par dana svega izbacio Instance, noviju i bolju verziju nego sto je bio Itsdagram. Sada cemo malo opisati tu aplikaciju i njene funkcije.

wp_ss_20130629_0001wp_ss_20130629_0002wp_ss_20130629_0003

Iznad na slikama vidimo tri glavna zaslona u aplikaciji, prvi je home gdje su svi vasi prijatelji i vase objave. Drugi je popularne objave svih clanova na Instagram-u. treci je kao notifikacije za sve sto se dogodilo, primjer ako je neko lajkao vasu fotografiju, ako vas neko poceo pratiti, ako se neki vas prijatelj prijavio na Instagram itd.




wp_ss_20130629_0004wp_ss_20130629_0005

Ove dvije fotografije iznad su kako izgleda vas profil, sa osnovnim informacijama o tome koliko vas ljudi prati, koliko vi pratite, i koliko fotografija ste objavili. Kada idete desno ugledat ce te zaslon na kojem su sve vase fotografije, Instance to naziva “Timeline”. Treci zaslon pored je sa svim fotografijama na kojima ste vi oznaceni, medutim ne vidimo nikakvu funkciju oznacavanja na fotografijama, tako da je ovo prazno. Poslije tog zaslona imate dva zaslona sa ljudima koje pratite i koji vas prate.

wp_ss_20130629_0006wp_ss_20130629_0007wp_ss_20130629_0008

Ovo su opcije aplikacije, vidimo da imaju i notifikacije koje odlicno rade ako neko lajka vasu fotografiju ili ostavi komentar notifikacija odma stize. Vidimo i ovaj drugi zaslon sa filterima, to su filteri pomocu kojih mozete “uljepsati” fotografije. Ako pritisnete na to dugme aplikacija pregleda samo jeli programer dodao nove filtere i ona odma skida ih u pozadini i dodaje u aplikaciju za koristenje. Mi nismo opisali tu oblast filtera dalje jer iako je glavna funkcija Instagrama ipak je jednostavna i sami ce te vidjeti kako funkcionira. Zadnji zaslon u opcijama pokazuje spajanje na Facebook i Twitter, pomocu cega mozete prvo objaviti te fotografije i na ta da portala, ali i pomocu kojih mozete dodavati prijatelje u ljude koje pratite.
Instance je jedna veoma uspjesna i dobra aplikacija koja, ce konkurirati oficijelnoj kada izade jer ima veliku prednost a to je popularnost u Windows Phone krugovima korisnika. Nadamo se da cemo vidjeti uskoro oficijelnu aplikaciju pa da ih uporedimo, medutim moguce je da Instance toliko dobro napravljen da Instragram se ne usuduje napraviti vlastitu aplikaiju. Sta je cak moguce da ovaj programer proda svoju aplikaciju Instagramu na kraju, ali nadajmo se da se to nece dogoditi.


Instance aplikacija Instance
od: Daniel Gary
Verzija: 1.3.0
Cijena: Besplatno (sa reklamama)


Instance aplikacija Instance
od: Daniel Gary
Verzija: 1.3.0
Cijena: 1,49€ (bez reklama)

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar