1.6.17

Microsoft prezentirao novu Skype aplikaciju

New-Skype-apps

Microsoft je danas objavio vijesti oko nove Skype aplikacije koja treba pratiti trendove popularnih aplikacija kao Snapchat. Glavni adut Skype-a je bio do sada razgovori i video pozivi ali kako je tehnologija napredovala, a i potrebe korisnika postale su popularne druge platforme kao Snapchat, WhatsApp i Messenger sa raznim efektima i dodacima na osnovne funkcije dopisivanja i razgovora.


skype-new-renders

Danas smo ugledali potpuno novu Skype aplikaciju na kojoj je Microsoft radio proteklu godinu i o kojoj smo i mi pisali da će stići ove godine. Dizajn nove aplikacije ukida poznatu plavu boju Skype-a ali mijenja i težište na chat kao i efekte na fotografijama i videozapisima. Osim te promjene stiže 1:1 kopija Snapchatovih funkcija kao “priče” koju je i Facebook preuzeo ranije u svoje aplikacije Instagram i Facebook.



Sa novom Skype aplikacijom možete također objavljivati “dnevne priče” ali postavlja se pitanje koliko je ta funkcija korištena izvan Snapchat aplikacije koja je počela sa istom. Botovi u Skype aplikaciji su dobili također unaprjeđenje i postali su zreliji nego što su bili na dosadašnjoj aplikaciji.


Nova Skype aplikacija počinje danas izlaziti globalno za Android, za iOS stiže u narednim sedmicama, a za Windows 10 i Mac stiže narednih mjeseci. Windows 10 korisnici nažalost će sačekati dolazak novosti, a do tada mogu koristiti “staru” univerzalnu app na svojim Windows 10 uređajima.


izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar