1.11.13

Nokia je 4. po prodaji u USA

Q3-2013-USA-Market-Share-Counterpoint-Research2

Kompanija za istrazivanje trzista “Counterpoint” je objavila nove rezultate koje izgledaju pozitivno za Nokiju, a i za Windows Phone. USA (sijedinjene drzave) su cudno trziste jer se na njemu Windows Phone sporije etablira nego na primjer u Meksiku ili uopsteno na Evropskom trzistu. Sada izgleda sve malo drugacije kada imamo brojeve da Nokia, a to je Asha i Lumia serija telefona drzi za 3. kvartal (Q3) 4.1% Americkog trzista, po broju su 4. sila u Americi jer ispred njih je samo jos LG, Samsung i Apple, iza sebe su ostavili Motorolu, HTC, BlackBerry i ostale.

Q3-2013-USA-Market-Share-Table-Counterpoint-Research

Ovo 4.1% udio u trzistu ne zvuci toliko puno, ali je raskorak sa prosle godine 0.7% na ove godine kvartal 2. 3.6% pa sada u zadnjem kvartalu 4.1% sve veci. To rezultira jakom kampanjom iz Nokije da proda svoje Lumia uredaje. U prodaju dolaze uskoro i novi uredaji poput Lumia 2520, tablet za koji cemo tek vidjeti hoce li biti uspjeh ili ne, i Lumia 1520 i Lumia 1320 koji ce se garantovano dobro prodavati.

izvor : Counterpoint

4 komentara :

  1. Samo bih dodao da bi trebalo poraditi na softweru poboljsati ga unaprijediti i poboljsati sam izgled poput Androida sa mogucnoscu umetanja boljih tipkovnica i fontova npr. Background da se mogu ubaciti razne slike a ne samo ove postojece boje itd. Unaprijediti jos dosta Islamskih aplikacija

    ReplyDelete
  2. kako mislis izgled poput Android-a?! windows Phone sistem i ne zeli da bude kao Android, tipkovnice druge neces isto vidjeti jer je WindowS Phone tipkovnica prilagodena svemu i bolja je od ijedne druge, najbrze reaguje, najbolje se vidi sve. A fontovi, ako Windows Phone nije uradio nesot najbolje sa fontovima i iskoristio ih ja onda ne znam ko je?! Window Phone rasiri fontove preko vise zaslona, to je dizajn, to niko jos nije imao ni Android ni iOS.a kako mislis background?! iza plocica ili na plocice aplikacija?! slika na windows phone 8 nema nikakvog smisla, plocice pokrivaju 95% zaslona. i samo bi smetala slika u pozadini sadrzaju na plocicama. Windows Phone je napravljen tako kako je i uspjesan postaje bas za to sto je takav kakav je. Dizajn je takav, ljudi ga vole ili mrze. oni koji ga vole i razumiju ga oni koji ga mrze oni vise vole Android, zato ja njima i predlozim da kupe sebi android, a ne windows phone.


    Na kraju kupujes ono sto je trenutno na sistemu, a ne da se nadas nekim djelovima koji proizilaze iz zelja ili maste korisnika.

    ReplyDelete
  3. Ja bih samo volio da dobijemo fb aplikaciju sa ispravnim notifikacijama,notif. centar,kao kod iosa ili androida i multitasking.I wp bi bio savrsen !

    ReplyDelete
  4. Dino,da uzmem lumiu 920 ili samsung ativ s,imam ih za slicne pare atim sto je ativ s nov a lumia polovna ali kao nova!bele je boje..a za moj HTC 8X sam nasao kupca..sta ti koristis od telefona,920?kako si zadovoljan?

    ReplyDelete

Ostavite komentar