24.2.17

WhatsApp najavio “Status”, njihovu verziju Snapchat/Instagram Stories (Priča) [Dodatak]


Tipični WhatsApp status ćete od sad moći zamijeniti slikom ili (kratkim) videom.

Snapchat ima Stories, Instagram ima Stories, pa zašto Stories ne bi dobio i WhatsApp?

Kako znamo, Facebook posjeduje Instagram, a ujedno i WhatsApp, te mu je glavna konkurencija Snapchat.

Snapchat je društvena mreža tj. servis koji koristi slikovne poruke s tekstom te kratkim videozapisima koji se brišu nakon 1-10 sekundi i vrlo je popularna aplikacija izvan, ali i unutar naših granica, a čini se kako Facebook želi ubaciti Stories u skoro svaku svoju aplikaciju/servis.

Kako je Jan Koum (direktor i suosnivač WhatsApp-a) objavio u svojem blog post-u, WhatsApp ekipa od danas pušta novu nadogradnju za vaš status. Naime, do sad je status bio samo tekst po želji s limitom od 139 znakova, ili jedan od pre-definiranih “info” statusa. Ovom nadogradnjom se to mijenja i moći ćete postavljati/slati slike i (kratke) videozapise vašim prijateljima/kontaktima koji će biti zaštićeni end-to-end enkripcijom. Također ćete moći pisati i šarati po slikama te dodavati emoji-e (smajliće (kao i do sad)). I za razliku od Instagrama, koji svoje Priče pokazuje odmah na početnom zaslonu, WhatsApp će svoj Status (Priče) odvojiti zasebnom karticom/tabom.

Ovo je samo još jedan potez od strane Facebook-a da bi “nadjačali” Snapchat te doprli do JOŠ šire publike, a ujedno i ponudili sve svoje mogućnosti što većem broju ljudi, a da je sve (koliko toliko) na jednom mjestu.

Da preuzmete aplikaciju, kliknite ovdje.

Dodatak


Nadogradnja je u prošlih nekoliko dana puštana u valovima do svih korisnika, a do danas ste ju trebali dobiti svi, ili bar velika većina.

Status funkcija je dobila zaseban tab gdje možete vidjeti svoj Status i broj pregleda te pregledati Statuse drugih osoba/kontakata i komentirati na iste. Ujedno, kontakti koji su objavili novi Status sada imaju tanki crni okvir oko profilne fotografije i možete direktno iz vašeg razgovora dodirnuti fotografiju osobe s kojom pričate da bi vidjeli njihov najnoviji Status.



0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar