30.11.16

Dinamic Wallpaper aplikacija ima nadogradnju

Naslovna za Dinamic Wallpaper Mobile   PC

Dinamic Wallpaper, nesvakidašnja aplikacija za automatsko mijenjanje vaših pozadina ili zaključanih zaslona na Windows 10 danas ima nadogradnju. Aplikacija nije obična Wallpaper aplikacija sa mnoštvom pozadina od kojih vi birate nego je bazirana na temama koje se automatski ažuriraju zavisno od teme i njenim postavkama. aplikacija posjeduje teme kao Bing dnevna fotografija, 500px, 500px Makro, vlastite fotografije kao i NASA dnevna fotografija.

 

Dinamic Wallpaper HR DW Lock screen HR DW Start Screen HR

Kao što se vidi iz naziva tema Bing i NASA su dnevne teme koje se ažuriraju jednom dnevno, 500px i 500px Makro su dvije teme koje zavise o popularnosti fotografije na 500px portalu, 500px je najpopularnija fotografija u tom trenutku u svim kategorijama dok je 500px Makro samo najpopularnija fotografija u tom trenutku za Makro fotografije kategoriju tako da se te fotografije malo češće mijenjaju i u zavise od volje korisnika koji prate portal.

 

Pored toga Dinamic Wallpaper ima i vlastitu temu u koju možete vi postaviti vaše fotografije i koje možete zatim odrediti kako i kada da se mijenjaju, da li da idu redoslijedom ili nasumično i imate opciju postavljanja intervala u kojima se trebaju mijenjati.

 

Bitno je napomenuti da je aplikacija univerzalna i radi na računarima, tabletima kao i na pametnim telefonima sa Windows 10.

 

Nova nadogradnja donosi:

  • Važne ispravke koje sprječavaju rušenje aplikacije i gdje se ne prikazuje nikakva fotografija na temama kao Bing.
  • Dodana mogućnost automatskog spremanja novih fotografija u pozadini u mapu zvanu “Dinamic Wallpaper” unutar vaših fotografija.
  • Fotografije koje su spremljene od korisnika ručno su također u istoj mapi “Dinamic Wallpaper” u fotografijama.
  • Ispravke grešaka za korisnike sa uređajima kao Surface Pro 3 i rezolucijom od 2736x1824 koji nisu vidjeli nikakvu Bing fotografiju unutar teme, sada bi trebalo raditi (nadam se).
  • Promijenjen način na koji se mjeri rezolucija uređaja za uređaje od Anniversary update kako bi se dobili bolji rezultati fotografija i dobila veća podrška za više rezolucija. Ako ipak dođete u situaciju da neka od tema nema fotografiju pošaljite mi email sa vašom rezolucijom.
  • Dodane nove animacije koje će ubrzati stvari i olakšati rad aplikacije.
  • Promijenjen način na koji se otvaraju teme, smanjena je potrošnja RAMa i procesora tokom korištenja aplikacije što će dodatno ubrzati aplikaciju za određene korisnike.
  • Dodani blagi efekt zamućenosti na nazivima fotografija kako bi se moglo bolje pročitati na raznim fotografijama u pozadini.
  • Dodan novi i pristupačniji prozor za ocjenjivanje aplikacije koji neće remetiti korisnike mnogo u korištenju aplikacije te se pojavljuje samo jednom.
  • Dodana integracija za povratne informacije, od sada možete direktno u Dinamic Wallpaper prečicom (na pametnim telefonima) power tipku + smanjivanje tipku otvoriti povratne informacije te odabrati Dinamic Wallpaper kao aplikaciju i ostaviti vašu sugestiju vezanu za aplikaciju koju drugi korisnici mogu vidjeti i za koju naravno mogu glasati kako bi ja znao bolje šta vi želite u aplikaciji u narednim nadogradnjama.
  • Dalje ispravke i poboljšanja u radu aplikacije.

 

Preuzmite Dinamic Wallpaper aplikaciju ovdje*

 

Aplikacija je besplatna ali posjeduje za sada jednu plaćenu temu tj. 500px makro koju možete ali ne morate kupiti tako da ostatak aplikacije uživate potpuno besplatno.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar