10.5.13

Pozdravimo oficijelno Nokia Lumia 928!

Nokia-Lumia-928-Front-Back
Nokia je predstavila svoj najnoviji model Lumia serije koji nosi naziv Lumia 928. Taj telefon ce biti ekskluzivan za Verizon mobilnog operatera u Americi. Ovaj telefon ce biti dostupan od 16. maja. Nokia Lumia 928 ce imati AMOLED zaslon iste velicine (4.5”) kao Lumia 920, istih karakteistika sto se tice dodira i osjetljivosti. Istu 8.7 mpx kameru sa Carl Zeiss optikom i optickom stabilizacijom slike. velika novost jeste novi Xenon blic na Lumia 928 koji ce donijeti mnogo bolje fotografije gdje je blic potreban. Ali Nokia Lumia 920 sama po sebi ima veoma dobru kameru pa je moguce snimanje fotografija bez blica u skoro potpunom mraku.
Nokia-Lumia-928-Wireless-Charging
Jedina bitna razlika jeste sto je telefon malo manji u volumenu, i laksi je. Lumia 920 ima 185g dok Lumia 928 ima 162g, dimenzije su mu takode drugacije. Lumia 928 je duzi telefon nego Lumia 920 za svega 3mm, dok je uzi za 2mm, uz to sve je i tanji, tacnije za 0.5mm.

Osim toga Lumia 928 ima iza zvucnike, i ima novu prednju kameru, iste rezolucije kao Lumia 920 ali je optika sirokokutna kao kod Lumia 720. I nesto sto je veoma zanimljivo jeste da je Nokia ugradila i 3 mikrofona za snimanje zvuka koji omogucavaju i snimanje veoma glasnih zvukova od cega su bolovali svi modeli na svijetu do sad. Jednostavno nije bilo moguce snimiti dobar video i audio na koncertu ili bilo gdje drugo gdje je glasno, od sada je to moguce jer Lumia 920 i 928 imaju vec dobre kamere, uz to dolazi sada tri mikrifona koji mogu snimati i visoke tonove bez da prave sum pri slusanju snimka.



Prednost sto je Nokia suzila Lumia 928 jeste da imate osjecaj da zaslon ide do kraja telefona, to su uradili jer su se neki zalili kako u Lumia 920 imate osjecaj ogranicavanja prilikom drzanja. to ostaje sada manje vise stvar ukusa jer neko voli vise izgled Lumia 920 nego ovaj od Lumia 928. Vazno je i napomenuti da ovaj telefon ima i CDMA i GSM mreze, znaci moze raditi i na americkim sim karticama i na Evropskim.

Jos jedan video sa nekim funkcijama telefona koje sigurno vec prepoznate ako posjedujete Nokia Lumia uredaj.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar