28.4.12

WP8

Glasine kruze da bi ove jeseni trebao izaci Windows Phone 8, neki govore da ce biti nadogradnja sa postojeceg Windows Phone 7 na WP8, neki se protive tome. Cisto da postoje dvije sukobljene strane, a u sustini niko nema nijednog dokaza, niti da ce se dogoditi, niti ne. Microsoft sam krije tu tajnu kao zmija noge, jedino sto je procurilo jeste da je takozvani "Apollo" update, ili nadogradnja u fazi izradnje, te da ce biti jedan od vecih koraka od postojanja Windows Phone-a, prethodna nadogradnja je bila "Mango" koja je podigla sistem sa verzije 7.0.**** na 7.10.****. trenutna najnovija verzija za WP7 telefone prve generacije je 7.10.8107. To pricamo o legalnim putem stecena nadogradnja. A postoje mnogi drugi napredniji koji su vec ripovali verzije sa novijih telefona kao sto su Nokia Lumia 900 koji vec ima na tebi update koji se zove "Tango" i koji predstavlja prvi korak ka "Apollo". Tango sam po sebi je omogucio da Windows Phone operativni sistem moze raditi na 256mb RAM-a te izbacio neke od pozadinskih aplikacija, ali kroz to sav sistem radi perfektno kao i na 512mb RAM-a.

Poceli smo sa glasinom, a to je da ce Samsung, kao najveci proizvodac WP7 sistema trenutno, proizvesti WP8 uredaj koji ce biti ustvari Samsung Galaxy SIII, koji ce samo dobiti novo ime na WP8 sistemu. Njegove karakteristike obaraju sve one koji se zanimaju za njih s nogu...






Predpostavljene Karakteristike Samsung Galaxy SIII:
  • Brzi dual/quad core processor (dvo/cetverojezgreni procesor) u zavisnosti od regiona
  • 4.7 - inch HD zaslon
  • 12 - megapiksela kamera nazad, 2 - megapiksela naprijed
  • NFC sposobnosti
  • Sopstveno dugme za kameru
  • Samsung podrska "oblaku" (cloud)
  • Unapreden Photo Studio
  • LTE podrzavanje

AT&T cak idu dalje s tim glasinama i kazu da ce se uredaj na operativnom sistemu WP8 zvati Samsung Focus II, jer postoji vec jedan Samsung Focus koji ima na sebi Windows Phone OS. Ali ja ipak mislim da ce Samsung pokusati iskoristiti ime Samsung Galaxy jer je ono dosta poznatije po Android operativnom sistemu, i koje je zapisalo dosta vece brojeve prodaje od Focus-a. Nama preostaje samo cekati i docekati novije vijesti i pouzdanije.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar