29.4.12

Nadogradnja WP7

Prosli clanak smo spomenuli nadogradnju vaseg sistema na WP7 uredaju, sad cemo malo to sve pojasniti jer za neke moze biti malo zbunjujuce jer se nisu susretali s tim. Ljudi misle da ako kupis uredaj danas da je on aktuelan i za pola godine ili godinu, sto nije istina. Samo kad pogledate koje nadogradnje i poboljsanja su izasla od prosle godine pa sve do danas. Ogromna je razlika u operativnom sistemu i vrijedi svaku nadogradnju uraditi ako postoji. Zato evo kratko upustvo kako to uraditi.

Kako prvo pripremiti telefon:

1. Instalirajte Zune program za vas PC -> Zune <- ili za vas MAC -> Zune <-. Trebat ce vam Zune da bi mogli uraditi nadogradnju.

2. Ako vam je baterija prazna napunite je do kraja, tako da ako nadogradnja traje malo duze da se ne ugasi uredaj!!! Sto je veoma vazno!

3. Ako nemate mjesta vise na telefonu oslobodite barem 1GB. Jer sve u zavisnosti od nadogradnje jedna zauzima vise, jedna manje. Tako da 1GB bi osigurao cak i rad telefona kao i mjesto za nadogradnju.

4. Oslobodite mjesto tako isto i na racunaru, ako imate recimo 5, 6 ili 7 GB zauzeto na svom telefonu Zune ce uraditi backup vaseg sistema na telefonu i taj backup ce biti smjesten na vasem racunaru, te iz tog razloga vam treba minimalno toliko mjesta koliko ste zauzeli na vasem telefonu.

5. Osigurajte stabilnu internet konekciju, jer nadogradnja se skida sa interneta direktno na telefon. Pa ne bi valjalo da nestaje internet konekcije u izrsavanju zadatka nadogradnje.

6. Provjerite vrijeme i datum na telefonu jer moraju odgovarati tacnom vremenu, ako je telefon podesen par dana pogresno unaprijed ili unazad, telefon vam nece pokazati nikakve nadogradnje. To isto vazi i za sat, podesite ga na tacno vrijeme.

Kako instalirati nadogradnju:

1. Kada je nadogradnja dostupna trebalo bi vam doci obavijest sama od sebe na zaslon telefona, u obliku notifikacije preko zaslona, gdje pise da postoji novija verzija dostupna za download...

2. Prikljucite telefon na vas racunar gdje imate instaliran Zune.

3. Ako Zune ne upali sam, pokrenite ga vi rucno.

4. Ako na pocetku Zune pokretanja bude obavijest da ima novija verzija operativnog sistema za vas WP7 onda samo pratite upute koje su zapisane na vasem ekranu (na racunaru).

5. Onda ce doci dugme gdje pise Update Now, znaci nadogradi odma. To ce te kliknuti da zapocnete nadogradnju. Nakon toga ne smijete gasiti vas racunar tako isto i vas telefon, NE SMIJE SE GASITI. Niti iskljucivati vezu izmedju racunara i telefona. A Najbolje je da ga ostavite i ne dirate jer ce se on sam restartovati, i osim toga nece doci do gresaka u fazi nadogradnje.

Nakon odredenog vremena telefon ce se sam restartovati i pisat ce vam na zaslonu telefona da je nadogradnja uspjesno zavrsena. Tada mozete kliknuti na vasem racunaru da zavrsi i mozete iskljuciti vas telefon i koristiti ga normalno.

Mala napomena. Ako PC poslije jedne nadogradnje skenira odma za drugom nadogradnjom, pustite ga da skenira i ako postoji neka nadogradnja i nju izvrsite. Sto prije to bolje!




0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar