25.2.18

Punokrvni Windows 10 na Lumiji, moguće je ali samo na jednom uređaju

Lumia 950 i display dock

Korisnik, pod imenom Hikari Calyx uz pomoć još jednog korisnika uspio je na prototip Lumia 950 instalirati punokrvni Windows 10 te ga pokrenuti. Prototip te Lumije je malo drugačiji nego Lumije 950 koje su došle u prodaju jer ima otključan Bootloader i uz to ARM64 bazirana Lumia koja nikad nije došla u prodaju.


Nastojanje instaliranja Windowsa 8 ili 10 na Lumije nije nešto novo jer smo do sada viđali i Windows 8 RT verziju na Lumia telefonima ali nikad do sada Windows 10






Microsoft je imao znači tehnologiju za ovako nešto i izgleda čekaju trenutak kada bi to mogli primijeniti uz dovršen softver tj. punokrvni Windows 10 na telefonu koji će moći raditi kako treba jer ipak na ovom videozapisu vidimo da je pokrenut Desktop na telefonu što sigurno nije korisno u svakodnevnici, tu dolazi sada Andromeda dio operativnog sistema do izražaja koji treba prilagoditi ili imitirati Windows 10 Mobile korisničko sučelje na punokrvnom Windows 10.


Prema korisniku koji je objavio ove videozapise postoji samo još jedna Lumia 950 koja  ima ARM64 čip dok ostale sve imaju 32bit bazirane čipsete.


Ova godina mogla bi biti zanimljiva za Windows korisnike koji očekuju punokrvni Windows na telefonu, šta vi mislite o tome?


izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar